Co dělají hvězdy filmového nebe 01

12. 1. 2004 - 20:07 | Téma | red

Co dělají hvězdy filmového nebe 01 Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Aktuální profily: Leonardo DiCaprio, Orladno Bloom, Steven Soderbergh, Kate Beckinsaleová. Leonardo DiCaprio hodlá v nejbližší době navázat na úspěšnou spolupráci s režiséry řady jeho předchozích filmů; nejprve začne natáčet s Martinem Scorsesem (jejichž předchozí společný snímek Gangy New Yorku bude nejspíše od 1

Hvezdy_film
Leonardo DiCaprio hodlá v nejbližší době navázat na úspěšnou spolupráci s režiséry řady jeho předchozích filmů; nejprve začne natáčet s Martinem Scorsesem (jejichž předchozí společný snímek Gangy New Yorku bude nejspíše od 1. května k vidění také v českých kinech) film The Aviator - biografii Howarda Hughese, který proslul v řadě lidských činností - od režírování filmů, přes svádění žen až ke shromažďování peněz - a dopracoval se na nejbohatšího muže období po druhé světové válce. V historickém eposu Alexander: Ends of the Earth režiséra Baze Luhrmanna se DiCaprio představí se jako Alexandr Makedonský. Do třetice přenese DiCapria do minulosti role ve snímku The Good Shepherd. Film bude druhým režijním pokusem Roberta De Nira, se kterým se DiCaprio sešel při natáčení filmu This Boy‘s Life. De Niro obsadí "božského Lea" coby idealistického absolventa university, který se podílel na zakládání CIA. Příběh má být založen na skutečných událostech, obdobně jako děj dalšího DiCapriova snímku Bombshell o jaderném fyzikovi, který předal Sovětům výsledky projektu Manhattan - vývoji americké atomové bomby. Režírovat má Lasse Hallström, který DiCapria odsadil do svého staršího snímku Co žere Gilberta Grapea.

Hvezdy_film
Orladno Bloom je další hvězdou z plakátů, která má nahuštěný pracovní program. Během tohoto roku by se měl představit hned ve čtveřici snímků a další na sebe nenechá příliš dlouho čekat. Již hotový je Kellyho gang v hlavní roli a Heathem Ledgerem o slavném australském zločinci/národním hrdinovi. Film by měl být k vidění i v českých kinech od 9. září a Bloom v něm představuje člena gangu Joea Byrneho. Dalším Bloomovým filmem budou Piráti z Karibiku, u nás k vidění od 28. srpna, ve kterém Bloom přihrává Johnnymu Deppovi. Jak napovídá sám název, bude se jednat o bukanýrské dobrodružství. Orlanda Blooma si budeme moct užít též v komedii The Calcium Kid o mlékaři a amatérském boxerovi, který se nečekaným zvratem osudu dostane k příležitosti utkat se o titul mistra světa. Na přelomu roku pak Bloomův Legolas dokončí svou misi závěrečném dílu tolkienovské trilogie Pán prstenů: Návrat krále a v létě 2004 by se pak do kin měla dostat adaptace Homérovy Iliady od režiséra Wolfganga Petersena (Nekonečný příběh, Dokonalá bouře) s názvem Troy. Bloom se zhostí role soudce s nejnevděčnějším úkolem v historii - role Parida.

Hvezdy_film
Režisér Steven Soderbergh chystá po nedávné premiéře vesmírného dramatu Solaris odpočinek od režie celovečerních filmů a kromě filmové produkce se chystá zrežírovat krátký snímek do triptychu Eros, když nahradil v projektu Pedra Almodóvara. Zadáním pro trojici režisérů (Soderbergha doplňují ještě filmařský nestor Michelangelo Antonioni a Wong Kar-Wai) je pohled na lidskou lásku a sexualitu. Poté se ujme režie filmu The Informant v hlavní roli s Mattem Damonem. Soderbergh bude vyprávět příběh zaměstnance supermarketu, kterého FBI přesvědčí ke spolupráci a ten jí poskytuje důkazy usvědčující své kolegy. Jeden z nejpracovitějších režisérů Hollywoodu má dále v plánu usednout na režisérskou stoličku pokračování své úspěšné zlodějské komedie, které ponese název Ocean‘s 12. V hereckém obsazení by nemělo dojít k výraznějším změnám od prvního dílu, můžeme se tedy těšit na George Cloonyho, Brada Pitta, Matta Damona i řadu dalších herců.

Hvezdy_film
Kate Beckinsaleová se nejprve představí v hlavní roli hororu Underworld odehrávajícího se v průběhu války upírů s vlkodlaky. Kate hraje upírku zamilovanou do muže, jehož krev se pokusí získat vlkodlaci pro záchranu své rasy. Ve svém následujícím filmu Tiptoes se představí coby dívka, jejíž přítel (Matthew McConaughey) před ní skrývá jedno malé tajemství - svého bratra trpasličího vzrůstu (Gary Oldman), protože se obává tohoto rodového prokletí. Situace se však zkomplikuje, když jeho partnerka otěhotní. Ve filmu hraje také Patricia Arquetteová. V další roli se Kate vrátí k upírům a podívá se do Prahy. V Čechách natáčené akční komedii Stephena Sommerse Van Helsing bude totiž partnerkou titulního hrdiny v podání Hugha Jackmana. Příběh se bude točit kolem souboje slavného upírobijce s řadou monster - vedle upírů například i s Frankensteinovým homunkulem.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.