City of God – soundtrack

25. 1. 2008 - 16:08 | Téma | red

City of God – soundtrack zdroj: tisková zpráva

Hudba k filmu, který získal Evropskou filmovou cenu za nejlepší zahraniční film roku.

Píší se 60. léta. Cidade de Deus (Město bohů) je tou nejnebezpečnější čtvrtí Rio de Janeira; slumem, ve kterém se výsostně daří drogovým dealerům, zlodějům, vrahům a dalším pochybným existencím a zároveň místem, kde mladík Buscapé vyrůstá společně se svými přáteli a chtě nechtě se formuje v řadového gangstera. Existuje však naděje, že by tomu tak nemuselo být navždy…

Snímek Město bohů je jednou z největších filmových událostí loňského roku (Evropská filmová cena za nejlepší zahraniční film roku). Režiséra Fernando Meirellese vypráví syrový realistický příběh, evoluci jednoho gangstera. Podobně tomu bylo už ve snímcích Mafiáni Martina Scorseseho nebo ve slavném opusu Serga Leoneho Tenkrát v Americe.

Hudba dua Ed Cortes x Antonio Pinto snímku vystihuje jak prostředí děje, tak i dobu. Podobně jako Elliot Goldenthal ve Fridě, i zde zmínění autoři čerpají ze stylu národní hudby – brazilský jazz a samba tvoří základní kostru každé skladby na soundtracku.

Autoři čerpají i z amerického funku a černošského R&B a soulu. Výsledkem je odlehčený, pohodový soundtrack, jdoucí napříč lety, kdy se snímek odehrává. Sound 60. let, později i 70. a 80. je v hudbě velmi výrazný. Soundtrack City of God je tak lahůdkou pro opravdové hudební fajnšmekry.

Je to postmoderní koláž všech zmíněných stylů. Pokud nevíte, co si přesně máte představit, mohu vás odkázat na dvojici vynikajících soundtracků Davida Holmese Zakázané ovoce a Dannyho parťáci, kde Holmes vytvořil z kompozičního hlediska něco velmi blízkého zmiňovanému City of God.

Mesto_bohu_soundtrack Soundtrack nenudí, rychle utíká. Nevím zda to označit jako klad či zápor, ale hudba vám i přes svým 50 minut uteče možná rychleji, než byste si přáli. Soundtrack je zakončený remixem Cortezovy a Pintovy hudby v podání DJ Camilo Rochi a YAH. Zřejmě díky poměrné popularitě snímku se tvůrci rozhodli letos v červnu vydat ještě jeden soundtrack, plný remixů původní hudby k filmu, který vydala společnost Lakeshore. Ten jsem bohužel neslyšel, ale soundtrack dnes recenzovaný vám doporučuji všemi deseti. Je to opravdová hudební lahůdka.

Hodnocení: 100 %

Seznam skladeb:

01. Meu Norme E Ze
02. Vida de Otario
03. Funk Da Virada
04. Estoria De Boca
05. Na rua, na chuva, na fazenda
06. A Transa
07. Metamorphose Ambulante
08. Nem vem que nao tem
09. Preciso me encontar
10. Alvorada
11. Convite para vida
12. No caminho de Bern
13. Morze Ze Pequeno
14. Batucada (remix by DJ Camilo Rocha a YAH)

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.