Chystá se hraná adaptace populárního animáku Jak vycvičit draka

1. 6. 2023 - 15:14 | Novinky | Adam Homola

Chystá se hraná adaptace populárního animáku Jak vycvičit draka zdroj: Foto: Dreamworks

Do hlavních rolí Škyťáka a Astrid v chystané hrané adaptaci filmu Jak vycvičit draka byli obsazeni Mason Thames z filmu Černý telefon a Nico Parker ze seriálu The Last of Us. Za projektem stojí společnosti DreamWorks Animation a Universal.

Dean DeBlois, který měl klíčový tvůrčí vliv na filmovou trilogii, se vrátí, aby dohlížel na hranou adaptaci. Jednou ze zásadních výzev tohoto projektu bude úspěšný přechod oblíbené postavy Bezzubky z animované podoby do hybridu hraného a hraného filmu. Živě hraný film by se měl na velkém plátně objevit v březnu 2025.

Jak vycvičit draka jistě netřeba dlouze představovat. Tato populární filmová série inspiruje a fascinuje svou jedinečnou interpretací populární knižní předlohy pro děti britské autorky Cressidy Cowellové.

Trilogie Jak vycvičit draka (2010), Jak vycvičit draka 2 (2014) a Jak vycvičit draka 3 (2019) je doplněna o řadu krátkých filmů a televizních seriálů. Hlavním hrdinou je charismatický Škyťák, syn náčelníka vikingské vesnice, který se zvláštním způsobem spřátelí se zraněným drakem Bezzubkou. Spolu se pak ponoří do nekonečných dobrodružství, které zahrnují létání a boj proti široké škále nepřátel.

Škyťák, ze začátku nejistý a málo oblíbený chlapec, se mění v uznávaného a statečného vůdce, zatímco Bezzubka a Astrid procházejí podobnými transformacemi. Série také odhaluje originální a pestrobarevný svět, kde draci představují nespočet různých druhů - každý s jedinečnými schopnostmi, osobností a designem. Tyto mohutné bytosti jsou prezentovány jako inteligentní a citlivá stvoření, které zaslouží úctu a ochranu.

Jak vycvičit draka se taky nebojí dotknout široké škály důležitých témat - od přátelství a rodiny, přes identitu, mír a válku, až po ekologii, lásku a smrt.

Úspěch Jak vycvičit draka se navíc neomezuje pouze na diváky. Všechny tři filmy byly nominovány na Oscara za nejlepší animovaný film a získaly vysoká hodnocení na různých filmových webech. Například na ČSFD získaly skóre 86%, 90% a 85% a na Rotten Tomatoes pak 98%, 92% a 91%. Na IMDB byly hodnoceny 8.1/10, 7.8/10 a 7.5/10. Komerční úspěch je také nepopiratelný, se série utržila více než 1.6 miliardy dolarů po celém světě. V České republice navštívilo filmy více než 1.3 milionu diváků, což přineslo tržby přesahující 177 milionů korun.

Připravovaná hraná adaptace tak má sice laťku nastavenou poměrně vysoko, ale na druhou stranu má už víceméně jisté alespoň nějaké publikum.

zdroj: Cinemart

Zdroje: Deadline

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.