Chceš mě, chci tě

12. 10. 2009 - 12:50 | Téma | red

Chceš mě, chci tě zdroj: tisková zpráva

V prvních dvaceti minutách jsou láska a vztahy v tomto filmu definovány jako sexuální okukovaní, které muže zaujme a po kterém následuje plnění všech jeho sexuálních fantaziií

V prvních dvaceti minutách jsou láska a vztahy v tomto filmu definovány jako sexuální okukovaní, které muže zaujme a po kterém následuje plnění všech jeho sexuálních fantaziií. Zrovna jsem se chystala odmítnout takový scenáristický nápad, když jsem byla opravena dr. Danem Kileym, která napsal ve své knize The Wendy Dilemma: Sexy oblečení a svůdný manýrizmus je jenom částí této manipulace (závislé ženy). Ona se snaží zmocnit se muže, protože předpokládá, že jeho ego je monstrózní , že uvěří všemu, co hraje na jeho přemrštěnou sebestřednost. (A často, praví pan doktor v závorce, je tohle víc než jenom fantazie.) Zdá se, že doktor Kiley má na mysli, že vztahy zrozené v takových okolnostech jsou nezdravé, ale metoda spolehlivě funguje na mnoho mužů. Což není zrovna optimistické.

Nejprve se seznámíme s producentkou ranních zpráv Abby (Kathrine Heiglová), která bojuje s malým počtem diváků v době, kdy většina populace ani neví, kdo je jejich starosta. Již ráno je v práci, kde jí manažer stanice předá dodatek k programu: neuvěřitelně hrubiánského chlapa jménem Mike (Gerard Butler), který používá silně přisprostlé a hloupé komentáře jako součást svých „rad“ v programu o vztazích mezi muži a ženami (manažeři stanic se takovými věcmi nezabývají, ale mnoho realismu ani v dalším ději nenajdete). Mikeův program se jmenuje The Ugly Truth (čili něco jako Hnusná pravda) a jazyk a metody, které se v něm objevují, nejsou nic převratného. Ale obtloustlý plešatějící manažer je nadšen a čísla sledovanosti jdou nahoru. Například díky „zprávám“, kde „reportér“ se hlásí z dřevěné vany plné gelu, ve které se s ním perou dvě slečny v bikinách. To přece stojí za to, je to o mnoho levnější než opravdové zprávy ,a tak The Ugly Truth zatím v programu zůstane.

A pak „mužný“ Mike pronásleduje znechucenou Abby, až se mu podaří vyzvat ji k sázce: bude-li ona postupovat podle jeho rad, získá jakéhokoliv mužského. Kupodivu na to Abby přistoupí. Ač téměř filmová krasavice, má Abby potíže s nalezením partnera, protože má vysoké nároky (například, chce, aby ji měl rád). A potkala jednoho příjemného doktora ze sousedství (sundal jí kočku ze stromu – pravdivá scéna), ale on jí nikdy nezatelefonoval. Tak mu zavolá sama a od toho momentu se řídí Mikeovými radami. Umírněně se dá říci, že nikdy není sama sebou. A „orgasmus“ Meg Ryanové v restauraci tu nebude, ba ani nic takové kvality.

Konec příběhu bude takový, jaký čekáte. Aby to bylo alespoň trochu uvěřitelné, objeví se tu i jakýsi synovec (Mike nemůže vzít práci v CBS v San Francisku, protože ho synovec potřebuje v Sacramentu). Takové filmy jsme již viděli mnohokrát a ještě mnohokrát uvidíme. Pokud vám část uteče, nevšimnete si toho. Je tu ale i jedna krátká scéna, kdy Abby podrobí Mikea stejnému zacházení, jaké on vnucuje ženám. Mike se ohradí, že Abby asi trpí vážnou poruchou chování…

Chápu, kdo tyhle filmy asi miluje: kdokoli nejistý si svou vlastní tělesností a sexualitou, potěšený pohledem na lidi, kteří také trpí podobnými rozpaky. Protože takových lidí je mnoho ve všech věkových skupinách, filmaři mají co točit a takové filmy si vždy najdou publikum. Pokud ale chcete v životě a vztazích hledat propojení tělesných potřeb s intelektuálními, jste na tento film příliš dospělí.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.