Charlie´s Angels 2: Full Throttle – soundtrack

25. 1. 2008 - 16:04 | Téma | red

Charlie´s Angels 2: Full Throttle – soundtrack zdroj: tisková zpráva

Písně soundtracku mají klasickou letní rádiovou disco atmosféru. Od doby před třemi lety, kdy do kin vletěli Charlieho andílci, se ve světě andílků moc nezměnilo

Od doby před třemi lety, kdy do kin vletěli Charlieho andílci, se ve světě andílků moc nezměnilo. Jen Bill Murray, který neměl zájem hrát ve dvojce, byl nahrazen. Režisér McG točí stále stejně, andílkovská sestava se také nezměnila a soundtrack je stylově poskládán podobně jako ten předchozí.

Je sestaven z letních disco songů z dob 60. let po současnost, kterou zastupuje mladá zpěvačka Pink se songem Feel Good Time (tentokrát se spojila s Williamem Orbitem, který songu dodal správný sound), nu-metalová formace Nickelback s vtipně pojmenovaným songem Saturday Night´s Alright (For Fighting), Nas (song Nas´ Angel´s) a dojemný Edwyn Collins a óda A girl like you.

Ostatní songy už mají nějaký ten křížek na krku, většinou i přídomek klasický. Z šedesátých let je tu legendární Surfer Girl od The Beach Boys, z let sedmdesátých další klasiky – Donna Summer s Last Dance, Andy Gibb s výstižným I Just Wanna Be Your Everything a Natalia Cole s láskyplným songem This Will Be An Everlasting Love.

Osmdesátá léta zastupuje David Bowie, Electric Six nebo MC Hammer. Jako celek soundtrack funguje velmi dobře. Ačkoliv jde napříč dobou od 60.let nahoru, nevypadají mladí Nickelback vedle Beach Boys nijak křečovitě. Strukturu soundtracku drží pohromadě fakt, že vybrané písně mají klasickou letní rádiovou disco atmosféru a tak je víceméně jedno, jestli je song starý dva měsíce nebo třicet let.

Přesto by se problém našel – soundtrack se velmi rychle oposlouchá. U mě to byla otázka asi čtyřech poslechů. Na první i druhé poslechnutí soundtrack zní svěže, při dalších se ukazuje, že songy jsou rychlokvašky. Prostě songy, co vydrží jedno léto, ale podzimu se obvykle už nedožijí. Pravda, pár skladeb trvalejšího charakteru najdeme (především Beach Boys), ale takových songů je na placce přibližně pět, což je z celkových čtrnácti poměrně nízké skóre.

Hodnocení: 60 %

Seznam skladeb:

  1. Feel Good Time – Pink+William Orbit
  2. Saturday Night´s Alright (For Fighting) – Nickelback
  3. Rebel, Rebel – David Bowie
  4. Denger! High Voltage – Electric Six
  5. Livin On A Prayer – Bon Jovi
  6. Any Way You Want It – Journey
  7. Surfer Girl – The Beach Boys
  8. Working For The Weekend – Loverboy
  9. A Girl Like You – Edwyn Collins
  10. Nas´ Angels – The Flyest
  11. I Just Want To Be Your Everything – Andy Gibb
  12. This Will Be An Everlasting Love – Natalie Cole
  13. U Can´t Touch This – MC Hammer
  14. Last Dance – Donna Summer

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.