Česká kina nabídnou v sobotu hvězdného Plácida Dominga

4. 2. 2010 - 10:46 | Téma | red

Česká kina nabídnou v sobotu hvězdného Plácida Dominga zdroj: tisková zpráva

Další přímý operní přenos uvedou v sobotu česká kina v rámci oblíbené série Metropolitan Opera: Live in HD. Uvedeno bude Verdiho tragické drama Simon Boccanegra. Tenorista Plácido Domingo v něm vystoupí v titulní barytonové roli.

"Spolu s Domingem se v přenosu objeví Marcello Giordani, Adrianne Pieczonková a James Morris. Inscenaci slavného italského režiséra Giancarla del Monaka bude dirigovat umělecký ředitel Metropolitní opery James Levine. Průvodkyní přenosu bude v Čechách mimořádně oblíbená americká sopranistka Renée Flemingová," řekla ČTK mluvčí projektu Nora Eckhardtová.

Přenos se objeví ve dvou desítkách kin sedmnácti měst, nově se k přenosům připojilo pražské kino MAT.

"Plácida Dominga v roli Simona Boccanegry jsem měl možnost vidět přímo v Metropolitní opeře v New Yorku tento týden. Jeho jevištní charisma je stále stejně podmanivé," uvedl manažer přenosů Martin Cikánek. Po mimořádně úspěšném přenosu Carmen tak podle něj připravila Metropolitní opera další lahůdku, na které by žádný milovník opery neměl chybět.

Přenosy Metropolitan Opera: Live in HD kombinují špičkové operní umění s nejmodernějšími technologiemi. HD (High Definition) je akronym pro vysoké obrazové rozlišení, které svou kvalitou daleko převyšuje kvalitu formátu DVD. Zvuk je šestikanálový.

Přenosy Met: Live in HD začaly v České republice od prosince 2007. Lednový přenos Bizetovy Carmen sledovalo ve 20 kinech v ČR přes 6000 diváků. Celosvětově ji vidělo v přímém přenosu téměř 250.000 lidí, další desítky tisíc ji uvidí ze záznamu v rámci série Encores/Přidáváme!

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.