Bývalý představitel Spider-Mana v novém dílu možná nebude, ale spíš jen lže

5. 5. 2021 - 15:08 | Novinky | Adam Homola

Bývalý představitel Spider-Mana v novém dílu možná nebude, ale spíš jen lže zdroj: Foto: Sony

Andrew Garfield tvrdí, že mu ze Sony nikdo nevolal. Můžeme mu ale věřit, když všechno nasvědčuje opaku?

Garfield byl Spider-Manem na stříbrném plátně dvakrát, v prvním a druhém dílu Amazing Spider-Man (roky 2012 a 2014). Jednička se docela povedla a utržila solidní peníze, dvojka už byla mírným zklamáním, a to jak kriticky, tak komerčně se od ní čekalo víc. Garfield tak byl posledním představitelem pavoučího muže předtím, než se role ujal aktuální Tom Holland.

Hollandův třetí samostatný Spider-Man (No Way Home) se teď natáčí a dočkáme se ho ještě letos. A už několik měsíců kolují internetem zatím oficiálně nepotvrzené zprávy o tom, že by se ve Spider-Man: No Way Home sejít všichni tři představitelé Spider-Mana. Tedy Tobey Maguire (roky 2002, 2004 a 2007), jeho nástupce Andrew Garfield, a nakonec samozřejmě i Holland.

Logika takového netradičního setkání několika verzí jednoho superhrdiny má být prostá – film má údajně pracovat s různými vzájemně se prolínajícími realitami, možná dost podobně jak to dělal výborný animovaný Spider-Man: Paralelní světy. Tam jsme také viděli několik Spider-Manů (čí spíše Spider-osobní) najednou a jakkoliv by to mohlo znít na papíře divně, v praxi to fungovalo skvěle a šlo o nesmírně zábavnou podívanou.

zdroj: Cinemart

Jak to skutečně ve Spider-Man: No Way Home bude, zatím nevíme. Co ale oficiálně víme, je účast Alfreda Moliny a Jamieho Foxxe. Tedy představitelů dvou ikonických záporáků právě z předchozích verzí Spider-Mana. Molina zatopil pavoučímu muž s tváří Tobeyho Maguirea ve dvojce z roku 2004 jako Doc Ock, zatímco Foxx ztvárnil v roce 2014 modrého Electra. Jejich oficiálně potvrzený casting by tak účasti Maguirea a Garfielda jen nahrával.

Jenže je to právě Garfield, který v novém rozhovoru tvrdí, že jemu prý nikdo nevolal a že kdyby v tom měl hrát, už by mu dávno někdo zavolal. Lidi by se podle něj měli spíš jen uklidnit.

Garfield tak podle svého vyjádření ve Spider-Man: No Way Home nebude. Jenže pravděpodobně jen lže. Ano, možná mu nikdo nevolal, možná jen slovíčkaří a napsali mu email. Nebo mu skutečně nikdo nevolal a teprve mu zavolají, ostatně nikde není psáno, že zrovna jeho role musí být druhá největší a kdo ví, třeba se ve filmu jen mihne.

zdroj: Paramount Pictures

Za připomenutí ale stojí i fakt, že oficiálně potvrzený Jamie Foxx sdílel před nějakou dobou na svém Instagramu příspěvek zobrazující artwork tří Spider-Manů stojících vedle sebe. Foxx tehdy očividně prokecl něco co neměl a příspěvek obratem smazal.

Stejně tak William Spencer, který se objevil na place No Way Home, neváhal to dát na Instagram, jen aby to pak hned smazal. Ptáte se, kdo že je William Spencer? Inu, kaskadérský dvojník Andrew Garfielda, který s Andrew Garfieldem pracoval na jeho Spider-Manech.

Všechno tak nasvědčuje tomu, že Andrew Garfield v rozhovoru nejspíš jednoduše a prostě lhal. Což je u velkých herců namočených do obrovských projektů bohužel běžná praxe – herci i štáb mají podepsané smlouvy o mlčenlivosti a nesmí tak prozradit kde se natáčí, kdo je před kamerou, o čem film bude apod. A jednu takovou smlouvu má s největší pravděpodobností podepsanou i Garfield.

Zdroje: Josuha Horowitz Twitter

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.