Butlerova série Fallen dostane novou trilogii a navrch ještě seriál

11. 11. 2019 - 10:30 | Novinky | Adam Homola

Butlerova série Fallen dostane novou trilogii a navrch ještě seriál zdroj: tisková zpráva

Gerard Butler je sympaťák s velmi selektivním čuchem na dobré role. Někdy mu to vyjde, zatímco jindy vleze střemhlav do béčkové bahna, a ne a ne z něj vylézt.

Zlato trefil hned několikrát, ale dá se říct, že v poslední době je pro něj nejprospěšnější série „Fallen“. Ta začala v roce 2013 filmem Pád Bílého domu (v originále Olympus Has Fallen), pokračovala v roce 2016 filmem Pád Londýna (v originále London Has Fallen) a letos jsme mohli vidět Angel Has Fallen (v originále Angel Has Fallen).

Žádný z filmů sice negeneruje miliardy dolarů, ale tady se bavíme o úplně jiné úrovni filmů, než na jaké operují třeba marvelovky. Stamiliony z toho ale dohromady káply, tak proč v tom nepokračovat. A že se bude pokračovat ve velkém. Jeden z producentů filmu totiž pro Deadline řekl, že se toho chystá víc než dost.

Konkrétně je v plánu celá nová trilogie celovečerních filmů, do kterých se počítá s Butlerem, jenže tam to nekončí. Fallen se totiž daří nejen v Americe, ale solidní peníze vydělává i na ostatních trzích. Proto padla idea, že se nepojede jen na stříbrném plátně a jen s Butlerem. Pokud všechno klapne, mohly by vznikat lokální seriály cílené na jednotlivé trhy (např. Indie, Čína apod.) s tamními hereckými hvězdami.

Lokální herecká esa by se pak mohla objevit v některém z chystaných filmů po boku Butlera, tudíž by šlo o vzájemně prospěšný vztah a svým způsobem i o budování jakéhosi propojeného rozšířeného „univerza“.

Jestliže to producenti a režiséři uchopí za správný konec, mohla by se z toho vyklubat zajímavá filmově-televizní série plná jednoduchých scénářů a efektní akce. Žebříčky sledovanosti a tržeb asi bořit nebude, ale publikum si jistě bez problémů najde.

zdroj: Lionsgate

Zdroje: Deadline

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.