Brendan Fraser by byl pro další Mumii všemi deseti

12. 9. 2019 - 10:00 | Novinky | Adam Homola

Brendan Fraser by byl pro další Mumii všemi deseti zdroj: tisková zpráva

Ještě není všem dnům konec, Rick O’Connell by se totiž mohl vrátit. Studio Universal nad značkou Mumie očividně hůl pořád nezlomilo: dva roky zpátky to zkusilo s Tomem Cruisem a natlouklo si nos, ale tím to končit nemusí.

Cruisova Mumie vzhledem k nákladům zase tolik nevydělala, žádné rozšířené univerzum monster nespustila a velice rychle se na ni zapomnělo. Dvojka tak nejspíš nebude, ale co nějaký restart, nebo rovnou pokračování těch původní Mumií s Brendanem Fraserem v hlavní roli?

První Mumie z roku 1999 se zapsala do srdcí nejednoho filmového diváka, dvojka z roku 2001 byla taky dobrá a trojka z roku 2008 už sice trochu klopýtala, ale pořád to ještě šlo. Pak přišel rok 2017, s ním Tom Cruise a mnohem serióznější a temnější Mumie, která se u diváků s vřelým přijetím zrovna nesetkala. A tak zatímco dvojka s Cruisem už asi nebude, pokračování původní trilogii s Fraserem by klapnout mohlo.

Fraser se teď totiž ozval a na dotaz, zda by si roli Ricka O’Connella zopakoval, prohlásil, že rozhodně ano. Jen podotkl, že naprosto zásadní ingrediencí nové Mumie by musela být zábava. Pokud by někdo sepsal zábavný scénář, Fraser by na něj s chutí kývnul a byl by dle svých slov „all in“.

A je pravda, že „zábava“ si s poslední Mumií s Cruisem moc netykala a taky na to dojela. Cruise má teď plné ruce práce s Top Gun: Maverick, dalšími dvěma díly Mission Impossible a jinými projekty, ale Fraser takhle narvaný kalendář nemá. Respektive se taky zrovna nefláká a točí, ale na novou Mumii by se místečko určitě našlo.

Hollywood je navíc remakům i návratům více než nakloněn a nějaká zábavně pojatá „indianajonesovská“ dobrodružná jízda docela cyhbí. Návrat ke kořenům a k původním hercům (včetně případné účasti Rachel Weisz) by se jistě nikdo nebránil. Tak sem s tím Universale!

Schválně si staré Mumie připomeňte níže a pak porovnejte s tou Cruisovou:

zdroj: Archiv

zdroj: Archiv

zdroj: Archiv

zdroj: Cinemart

Zdroje: Cïnemablend

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.