Bostonský škrtič to na obrazovkách zkusí znova, tentokrát s Keirou Knightley

1. 3. 2023 - 11:44 | Novinky | Adam Homola

Bostonský škrtič to na obrazovkách zkusí znova, tentokrát s Keirou Knightley zdroj: Foto: Hulu

Případ bostonského škrtiče se v průběhu let stal námětem různých filmů, z nichž první byl uveden v roce 1968, tedy nedlouho po skutečných vraždách.

V hlavních rolích se objevili Henry Fonda, George Kennedy a Tony Curtis. Nyní, o více než 50 let později, se příběh dočkal nové adaptace na velkém plátně, která slibuje nový pohled na případ.

Podle tiskové zprávy sleduje chystaný film Boston Strangler skutečný příběh Loretty McLaughlinové, reportérky novin Record-American, která přinesla zprávu o vraždách bostonského škrtiče. Když si vrah vybírá další a další oběti, McLaughlinová a její kolegyně Jean Coleová se pokoušejí případ vyšetřit, ale čelí problémům kvůli sexismu, který v té době převládá.

Upoutávka na film Bostonský škrtič dává nahlédnout do napínavého a strhujícího filmu, který mohou diváci očekávat. Zdá se, že film nabídne jedinečný pohled na nechvalně proslulý případ se zaměřením na novinářský aspekt příběhu. Film navíc jistě upozorní na problémy, s nimiž se v té době potýkaly ženy ve zpravodajství, což příběhu dodá relevantní a aktuální poselství.

Závěrem lze říci, že film Bostonský škrtič slibuje být vzrušujícím a poutavým kriminálním thrillerem, který nabízí nový pohled na nechvalně proslulý případ sériového vraha. Díky hvězdnému hereckému obsazení a talentovanému režisérovi budou diváci jistě napjatí.

zdroj: Hulu

Jak už padlo na začátku, chystaný film s Keirou Knightley rozhodně není prvním případem kdy se bostonský škrtič dočkal nějaké seriálové, televizní či filmové adaptace. Některé z předchozích jsou například tyto:

  • „Bostonský škrtič“ (1968): Curtis v roli Alberta DeSalva (muže, který se k vraždám přiznal) je pravděpodobně nejznámější adaptací tohoto případu. Film je fiktivním popisem vyšetřování a DeSalvova dopadení.
  • „Bostonský škrtič: Nevyřčený příběh“ (2008): V tomto televizním filmu hraje David Faustino a zaměřuje se na teorii, že DeSalvo mohl být součástí většího spiknutí zahrnujícího více vrahů.
  • „The Silent Lovers“ (1980): Tento televizní film s Patricií Nealovou a Benem Gazzarou v hlavních rolích se netýká konkrétně případu bostonského škrtiče, ale vystupuje v něm postava, která přežila jeden z útoků tohoto vraha.
  • „Americký rozparovač“ (2017): H. H. Holmes (známý sériový vrah z téže doby) se zabýval teorií, že Bostonským škrtičem mohl být H. H. Holmes.
  • „Mindhunter“ (2017): Tento seriál společnosti Netflix, natočený podle stejnojmenné knihy o skutečném zločinu, obsahuje dílčí zápletku o případu bostonského škrtiče a obtížích, kterým vyšetřovatelé při jeho řešení čelili.
  • „The Confession Tapes“ (2019): Tento dokumentární seriál společnosti Netflix obsahuje epizodu o případu bostonského škrtiče a DeSalvově kontroverzním přiznání, které podle některých názorů mohlo být vynucené.
Zdroje: Hulu

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.