Bondova šéfová přiznává, že na dalším díle ještě nezačali pracovat

23. 10. 2023 - 15:15 | Novinky | Adam Homola

Bondova šéfová přiznává, že na dalším díle ještě nezačali pracovat zdroj: Foto: MGM

Podle producentky Barbary Broccoli zůstává hledání nástupce Daniela Craiga v roli Jamese Bonda dlouhodobým projektem.

V nedávném rozhovoru pro deník The Guardian Broccoli uvedla, že ji čeká značné úsilí o přetvoření a modernizaci ikonické postavy pro další díly. Ačkoli Craig oficiálně ukončil své působení v roli agenta 007 filmem Není čas zemřít z roku 2021, tým stojící za franšízou se zatím nezaměřil na to, kdo se postavy ujme.

Zodpovědnost za utváření budoucnosti Jamese Bonda nesou Broccoli a její nevlastní bratr Michael G. Wilson, kteří společně dohlížejí na filmovou sérii. Broccoli zdůraznila, že je třeba, aby další pokračování Bonda odráželo globální změny, které nastaly od roku 2006, kdy Craig poprvé převzal roli.

Poznamenala, že James Bond se často přizpůsoboval kulturním a historickým změnám, a jako příklad uvedla uvedení filmu Zlaté oko po skončení studené války. Připomněla, jak bondovská série přečkala tvrzení, že se po skončení studené války stala bezvýznamnou, což se ukázalo jako nesprávná předpověď.

Pokud jde o ztvárnění Daniela Craiga, Broccoli uvedla, že jejich cílem bylo prozkoumat, co by měl ztělesňovat hrdina 21. století. Craigovi přičítá k dobru, že postavě dodal emocionální hloubku, což je v souladu s dobovou připraveností na takové ztvárnění.

Producenti prý obvykle začínají vyhodnocením globálních obav, aby mohli zformovat padoucha, a teprve poté zkoumají osobní problémy hlavního protagonisty. Dvojí zaměření má za cíl souznít s převládajícími náladami doby, a zajistit tak dlouholeté franšíze trvalou přitažlivost.

zdroj: MGM

Zdroje: The Guardian

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.