Bill Burr si natočil Fotry, částečně založené na jeho vlastním střetu kultur

2. 11. 2023 - 16:16 | Trailery | Adam Homola

Bill Burr si natočil Fotry, částečně založené na jeho vlastním střetu kultur zdroj: Foto: Netflix

Bill Burr se poprvé ujímá režie ve filmu Fotři, který je filmovým průzkumem otcovství v pozdějších fázích života, trvalých přátelství a osobních chyb.

Burr, známý svými komediemi, v nichž se často pouští do svých vlastních problémů s hněvem, přenáší na plátno kousek svého skutečného života. Film se točí kolem trojice přátel, kteří se potýkají s problémy rodičovství a vyvíjejícími se společenskými normami, zatímco lpí na nostalgii 80. let.

Burr v nedávném featurettu prozradil, že film do značné míry čerpá z jeho vlastních zkušeností. „Jsem starý otec. Před padesáti lety jsem chodil do mateřské školy,“ prozradil. „Ten film je v podstatě založen na mně a na tom, s čím se potýkám.“

Bill Burr ve Fotrech ztvárňuje Jacka, staršího otce, který se ocitá v nesouladu s novodobou filozofií pokrokové školky svého syna. Neutuchající problémy se vztekem vyvolají nepříjemnou epizodu s ředitelkou, kterou hraje Rachael Harris, což následně vede k zásahu.

Ke zmatku se přidává i to, že Jack a jeho dlouholetí přátelé čelí narušení svého profesního života. Po prodeji své 23 let staré společnosti se potýkají s novým generálním ředitelem v podání Milese Robbinse, který mění jejich zavedenou firemní kulturu tak, aby odpovídala citům 21. století.

Jack není jedinou postavou, která se potýká s osobními démony. Jeho přátelé Connor, kterého hraje Bobby Cannavale, a Mike, kterého ztvárnil Bokeem Woodbine, také čelí svým zkouškám. Pro Connora je obtížné zbavit se své mladické osobnosti, zatímco Mike čelí vlastní krizi poté, co se dozví, že jeho výrazně mladší přítelkyně čeká dítě.

Jak tyto postavy kličkují vyvíjející se kulturní krajinou, jsou nuceny uvažovat o přizpůsobení nebo alespoň o kompromisech. „Jack představuje tu část mého já, která se snaží být lepším člověkem v tom, jak tvrdohlavě a hloupě jdu životem,“ přiznává Burr pro Netflix.

Film se může pochlubit hvězdným hereckým obsazením, které tvoří Katie Aselton, Bobby Cannavale, Bokeem Woodbine, Rachael Harris, Jackie Tohn, Reign Edwards a Miles Robbins.

zdroj: Netflix

Zdroje: Netflix

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.