Belmondo by mohl být letošní hvězdou festivalu Juniorfest

7. 10. 2010 - 19:00 | Téma | red

Belmondo by mohl být letošní hvězdou festivalu Juniorfest zdroj: tisková zpráva

Francouzská filmová hvězda, herec Jean-Paul Belmondo by mohl být v listopadu hvězdou festivalu filmů pro děti a mládež v Horšovském Týně Juniorfest. Organizátoři usilují o hercovu návštěvu, vše ale záleží na jeho zdravotním stavu, řekl dnes ČTK programový šéf Juniorfestu Michal Šašek.

"O návštěvu pana Belmonda stále bojujeme, ale kvůli zdravotnímu stavu ji nemůžeme stoprocentně slíbit. Přijede ale celá plejáda vynikajících českých herců a režisérů a jako třešnička na dortu by měla být návštěva představitelky Pipi Dlouhé punčochy herečky Inger Nilssonové," uvedl. Loni byl zahraniční hvězdou představitel Vinnetoua herec Pierre Brice.

Třetí ročník Juniorfestu, který volně navazuje na bývalý festival Filmák pořádaný v Plzni a pak v Dobřanech, se uskuteční od 7. do 10. listopadu. Letos bude část přehlídky kromě Horšovského Týna i v Plzni. "Je to zkouška, zda Plzeňáci nezapomněli na dětský festival, jestli ho chtějí. Uvidíme po skončení, sami diváci rozhodnou o tom, zda se bude festival do Plzně vracet i dál," poznamenal Šašek.

Hvězda ročníku 2009 - Pierre Brice zdroj: tisková zpráva

Juniorfest je zatím nesoutěžní festival. Letos nabídne dvě desítky filmů uvedených v naprosté většině v české premiéře. V předpremiéře uvidí diváci také nový český film Bastardi. "Festival jsme rozdělili do sekcí jako jsou velikosti oblečení. Začínáme 'eskem' - to jsou filmy pro nejmenší děti, v 'emku' uvedeme například německý film o čarodějnici, který je podobný jako česká Saxana," popsal Šašek. V kategorii "L" určené středoškolákům nabídne program americký snímek snímek režiséra Davida Lee Millera My Suicide (Moje sebevražda), který byl úspěšný na loňském Berlinale.

Zázemí festivalu je na zámku v Horšovském Týně, kde se v Erbovním sále konají velké doprovodné akce. Letošní novinkou bude soutěž družstev dětí ve stylu oblíbené francouzské televizní hry na opuštěné pevnosti v moři. Hra "Pevnost Týn" bude pro pět týmů, jejichž členové budou v prostorách zámku plnit úkoly. Za úspěšné splnění dostanou indicie vedoucí k pokladu. Zatímco děti budou plnit úkoly po areálu zámku, diváci uvidí jejich boj v přímém přenosu v Erbovním sále. "Je to další výzva, jak posunout festival kousek dál, poznat zámek z jiných úhlů," doplnil Šašek.

Letošní českou hvězdou bude herečka Jiřina Bohdalová, která oslaví příští rok 80. narozeniny. Na Juniorfestu převezme cenu Zlatá rafička a jako překvapení jí organizátoři chystají setkání s mnoha hereckými kolegy. Součástí doprovodných akcí je také program věnovaný režisérovi Jindřichu Polákovi. Na festivalu se bude prostřednictvím herců vzpomínat na jeho filmy Pan Tau, Lucie, postrach ulice, Chobotnice z druhého patra, seriál Návštěvníci a další. Program v Plzni nabídne zejména filmové projekce, ale také setkání s režisérem Václavem Vorlíčkem a herečkou Janou Nagyovou.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.