Avatar 3 by se mohl objevit na Disney+ jako devítihodinový seriál

21. 3. 2023 - 13:23 | Novinky | Adam Homola

Avatar 3 by se mohl objevit na Disney+ jako devítihodinový seriál zdroj: Foto: 20th Century Studios

Není to tak dávno, co internetem kolovaly zvěsti o devítihodinové stopáži rozpracované verze třetího Avatara. A my se jí nakonec možná i dočkáme.

Insider Jeff Sneider o tom mluvil v podcastu The Hot Mic. Řekl, že Cameron by mohl dokončit vizuální efekty pro všech devět hodin Avatara 3 a poté je uvést na Disney+ jako seriál po uvedení filmu do kin.

„Představa je taková, že Cameron dokončí všechny vizuální efekty pro svůj devítihodinový sestřih Avatara 3 a pak ho po uvedení standardní verze do kin uvede v celé své délce na Disney+ jako limitovanou sérii,“ řekl Sneider.

Oficiálně potvrzeno to samozřejmě není, ale reálné to klidně být může, protože stále více filmů dostává delší a delší verze. Promítat v kinech devítihodinový film je samozřejmě nereálné, ale právě Disney+, respektive streamovací platformy, jsou pro něco takového ideální. Obzvlášť v případě Avatara, jehož svět má nespočet fanoušků a poptávka po něčem takovém by jistě byla ohromná.

O Avatarovi 3 toho ale zatím moc nevíme, ale Cameron řekl, že ve filmu bude více klanů Na'viů, včetně například „Popelavých lidí“. Avatar 3 by mohl přijít do kin 20. prosince 2024. V plánu jsou i další díly: Avatar 4 vyjde 18. prosince 2026 a Avatar 5 22. prosince 2028.

zdroj: Disney

Mezitím je v některých kinech pořád k vidění ještě Avatar: The Way of Water, který válcuje sály po celém světě. Film už celosvětově utržil 2,3 miliardy dolarů, čímž překonal Titanic (2,19 miliardy dolarů) a stal se třetím nejvýdělečnějším filmem všech dob hned po Avengers: (2,79 miliardy dolarů) a Avatarovi (2,92 miliardy dolarů). Tohoto pozoruhodného úspěchu film dosáhl za pouhé tři měsíce od svého uvedení do kin v prosinci 2022.

Za tak velkými čísly stojí především dobré výsledky v zámoří, kde druhý Avatar vydělal 1,586 miliardy dolarů, čímž se stal třetím nejúspěšnějším mezinárodním filmem vůbec, hned za prvním Avatarem a Avengers: Endgame. Obzvláště populární byl film v Číně, kde vydělal 610 milionů dolarů, čímž se stal druhým nejvýdělečnějším hollywoodským filmem na tomto trhu vůbec, hned po Endgame. Mezi další významné trhy, na nichž si Cameron připsal velký úspěch, patří Japonsko (140 milionů dolarů), Německo (90 milionů dolarů), Francie (85 milionů dolarů) a Jižní Korea (80 milionů dolarů).

Americké výsledky filmu jsou také působivé, i když ne tak rekordní jako mezinárodní čísla. V Severní Americe film vydělal 657 milionů dolarů, čímž se stal devátým nejvýdělečnějším filmem v tomto regionu. Na domácím trhu stále zaostává za filmem Titanic (672,2 milionu dolarů), ale při pokračujícím silném náskoku by ho mohl překonat.

zdroj: Disney

Kasovní výsledky druhého Avataru jsou ještě působivější, vezmeme-li v úvahu problémy a zpoždění, kterým čelil kvůli pandemii COVID-19. Předtím se totiž počítalo s premiérou na prosinec 2020, ale snímek byl několikrát odložen kvůli výpadkům produkce a uzavření kin po celém světě. Cameron a jeho štáb museli při natáčení na Novém Zélandu dodržovat přísné zdravotní protokoly a hlavní natáčení dokončili až v září 2020.

Fanoušci se Pandory jen tak nezbaví, protože Cameron plánuje vydat další tři pokračování v prosinci 2024, prosinci 2026 a prosinci 2028.

Zdroje: The Hot Mic

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.