Annette zahájila festival v Cannes a vyprodala pražské předpremiéry, zítra vstupuje do kin

9. 7. 2021 - 10:05 | Novinky | Redakce Dokina.cz

Annette zahájila festival v Cannes a vyprodala pražské předpremiéry, zítra vstupuje do kin zdroj: Foto: Aero

V nadšené a optimistické atmosféře včera po dvouleté odmlce začal v Cannes nejvýznamnější filmový festival na světě.

Zahajovací film Annette s Adamem Driverem a Marion Cotillard v hlavních rolích diváci odměnili dlouhým potleskem ve stoje. Vyvolal také silné reakce recenzentů, kteří vyzdvihují originalitu, divokost a uměleckou hloubku snímku, herecké výkony a odvážné nápady a dějové zvraty.

Annette v paralelních předpremiérách promítlo takřka 40 českých kin. Pražská kina Aero, Bio Oko, Světozor a Přítomnost hlásila vyprodáno. Dnes film vstupuje do českých kin.

Na začátku filmu režisér Leos Carax diváky s nadsázkou prosí, aby zatajili dech až do konce filmu. Podle prestižního magazínu Indiewire tato „ohromující muzikálové fantazie“ divákům dech sama vezme a až do závěrečných titulků ho drží jako rukojmí. Film plný energie, absurdního humoru a kreativity dává prostor vyniknout Adamu Driverovi, který je „vyšinutým živlem.“

The Playlist film nazval „ironickou, temně popovou muzikálovou fantazií s jednoduchým příběhem a fascinující uměleckou hloubkou“ zatímco britský The Guardian si všímá že „skvostný Adam Driver a Marion Cotillard srší energií“ a film je „přímočarým, bombastickým a bláznivým spektáklem,“ který nás nakonec „přiměje vzít ho vážně a cítit jeho bolest i rozkoš.“

Po úterní úspěšné předpremiéře Annette hned ve čtvrtek 8. července vstupuje do českých kin. „Diváci se vrací do sálů a těžko si představit lepší snímek, který by jim připomněl sílu a nekonečné možnosti filmového umění. Leos Carax je génius a démon v jednom, který vždycky dokáže překvapit a svým výrazným rukopisem a šílenou představivostí rozděluje publikum. Troufám si tvrdit, že nikdo neodejde z kina bez hlubokého zážitku,“ říká k premiéře Annette ředitel distribuční společnosti Aerofilms Ivo Andrle.  

Stand-up komik Henry (Adam Driver) se zamiluje do Ann (Marion Cotillard), světoznámé operní pěvkyně. Jejich život se obrátí naruby, když se jim narodí tajemná holčička Annette s výjimečným darem. Dlouho očekávaný muzikál vizionářského režiséra Leose Caraxe s hudbou kapely Spark zahájí letošní ročník festivalu v Cannes. Diváky vezme na nevšední cestu plnou lásky, vášně a slávy.

zdroj: Amazon Prime Video

Zdroje: Amazon Prime Video , Tisková zpráva - Aero Films

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.