Angelina Jolie jako agentka na útěku v thrilleru Salt

18. 7. 2010 - 10:00 | Téma | red

Angelina Jolie jako agentka na útěku v thrilleru Salt zdroj: tisková zpráva

Od 12. srpna se objeví v českých kinech americký špionážní thriller nazvaný podle příjmení hlavní hrdinky Salt; tu ztvárnila oscarová hollywoodská hvězda Angelina Jolie. Jejím protihráčem ve snímku, který natočil režisér Phillip Noyce, je Liev Schreiber. Film představila dnes na projekci v Praze distribuční společnost Falcon.

Jolie hraje pracovnici CIA, která složila své vlasti přísahu povinnosti a cti. Loajalitu musí prokázat ve chvíli, kdy ji ruský přeběhlík obviní z toho, že je ruskou špiónkou, která má zahájit takzvaný Den X - den, při kterém zahájí aktivitu všichni ruští špióni v Americe a započnou válku proti Spojeným státům. Uprchne a svých dovedností a roků zkušeností v roli agentky v utajení využívá k tomu, aby se vyhnula zadržení. Její snahy o prokázání neviny ale jen dále zpochybňují její motivy.

Hon za tajemstvím její identity pokračuje - ve hře se ocitne atentát na ruského prezidenta, po jejím boku se objeví špion v převleku za českého důstojníka a nakonec se svět ocitne na prahu třetí světové války. To když v bunkru pod Bílým domem dojde k aktivaci jaderných hlavic USA. Slavná Angelina je přitom krutá, nelítostná - a přitom krásná.

Salt, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Angelina Jolie zdroj: tisková zpráva

Přitom na počátku zrodu tohoto filmu byla prý zmínka slavné herečky jedné z šéfek společnosti Sony Pictures, že by si jednou chtěla zahrát Jamese Bonda. "Byl to jen dobrý vtip, ale ona pak objevila tenhle projekt," prozradila Jolie v distribučních materiálech. V připraveném scénáři se změnil hrdina na hrdinku a tvůrci byli o krůček blíž k realizaci.
"Je to thriller, akční i špionážní film, ale i dramatický milostný příběh, ve kterém jsou úžasné akční scény," charakterizoval výsledek producent Lorenzo de Bonaventura. Podle něj byla hlavní představitelka neuvěřitelnou profesionálkou a všechny kaskadérské dramatické akce včetně těch bojových zvládla na jedničku.

Salt, Angelina Jolie

"Vždycky jsem ráda běhala, skákala a dělala fyzicky náročné věci," komentovala to herečka, která zvládla i scény na střechách kamionů. "Všem těm držákům a popruhům bezmezně věřím," podotkla Angelina. Osvojila si i brutální bojový styl, který vznikl v Izraeli a používají ho FBI i americké speciální jednotky.

Natáčelo se především ve Washingtonu, ale i na řadě míst New Yorku. Scény, které se odehrávají v Rusku, vznikly v ortodoxní katedrále Panny Marie v East Village v New Yorku, ale štáb se vydal i na břeh řeky Volhy.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.