American Ultra - komedie o hulení trávy, co už nikoho nešokuje

8. 9. 2015 - 22:30 | Recenze | Vojtěch Karlík

American Ultra - komedie o hulení trávy, co už nikoho nešokuje zdroj: tisková zpráva

Další z nudných variací na téma, jak to vypadá, když se probudí spící zabiják a agent vytvořený nějakou tajnou organizací vlády USA se jmenuje American Ultra. Film se pokouší jet na kolejích teenagerských komedií a nabídnout rádoby ujetý humor v kombinaci s akcí a vyčpělými hláškami. Přesto to může někoho zabrat, protože v tom hrají Kristen Stewart a   Jesse Eisenberg.

Ti dva spolu už hráli v divné a strašlivě zdlouhavé komedii Zábavní park o partě brigádníků v takové americké "Juldě Fuldě". Bylo to nudné, o ničem a ani moc úspěšné to nebylo. Pak Kristen Stewart zmizela do upírského seriálu o holce, co neví, jestli má dát vybledlému týpkovi, což z ní udělalo hvězdu. Jesse si zahrál vynálezce Facebooku, což jej posunulo do kategorie mladého herce, co jako umí zahrát i něco vážného. A teď se ti dva znovu setkali a natočili film, který je mixem komedií Jamese Franca (a Setha Rogena) se zjevně vykradenými nápady z pár jiných filmů a taky The Clerks. 

zdroj: Forum Film CZ & SK

Ten film je vlastně o tom, že úplně zhulený blbec Mike prodává  v nějakém krámě (dost podobném tomu, co v něm kdysi stávali Dante Hicks a Randall Graves) a hulí trávu. Pak jej jako nějak aktivují a on oddělá partičku útočníků. Pak se jako ukáže, že vlastně umí věci, které si myslel, že neumí. Zasvětí do toho svoji přítelkyni Phoebe a společně s tajnými agenty vytvoří mix neuvěřitelně křečovité řachandy pro blbé a malomyslné.

american03 zdroj: tisková zpráva

Ten film zcela nepokrytě vykrádá a ti dva nehrají vůbec dobře. Prozrazují je jejich oči, výrazy a to jak divně mluví. Nevěřil jsem ani minutu, že to ty dva bavilo. Dělali ze sebe hlupáky, co jako ukážou, že vlastně hloupí nejsou. Jejich úmysly poznáte vždycky deset minut před tím, než je dostatečně nahlas projeví. V American Ultra bude pár akčních scén, pár jako huličských scén, které jsou vůbec husté, ale tváří se jako hustě a pak tam nehrají žádní dobří herci.

Film o hulení trávy, který mohl šokovat před dvaceti lety tím, že je sprostý. Dnes jde o zoufalý pokus zaujmout  mladé, co netuší, že ještě na začátku devadesátých let se v centru Prahy před kluby hulila tráva a nikdo za to nikoho nekriminalizoval.

Hodnocení: 30 %

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.