Amazon koupil MGM, získal tak Rockyho, Bonda a tunu dalších značek

21. 3. 2022 - 10:25 | Novinky | Adam Homola

Amazon koupil MGM, získal tak Rockyho, Bonda a tunu dalších značek zdroj: Foto: MGM

Zprávu o tom, že Amazon kupuje studio MGM, jsme tu měli téměř před rokem. Jenže od té doby celý obchod podléhal dohledu různých úřadů, schvalovacím procesům a vůbec dalším podobným procedurám.

Ty jsou už ale u konce a nyní je definitivně hotovo. Amazon tak koupil MGM za 8,5 miliardy dolarů a získal pod svá křídla třeba Rockyho či Jamese Bonda.

Jen pro kontext: 8,5 miliardy dolarů je víc, než Disney svého času zaplatilo za Marvel a Lucasfilm dohromady, ale je to také výrzaně míň, než kolik Disney nedávno zaplatilo za 20th Century Fox - to bylo neuvěřitelných 71,3 miliard dolarů.

Amazon tím ale nezískal jen Rockyho a agenta 007, ale především přes čtyři tisíce filmů a přes sedmnáct tisíc epizod různých seriálů. Kdy přesně a co všechno se objeví ve streamovací službě Amazon prime Video zatím není jasné, ale časem tam jistě bude když ne všechno, tak většina.

Jak to pak bude pod hlavičkou Amazonu s novým Bondem, je pořád ještě ve hvězdách. Jisté je jedno: Daniel Craig už s rolí skončil, a tak se bude hledat nejen nový Bond, ale kdo ví, třeba se bude řešit i která z postav by mohla vyfasovat vlastní spin-off, či rovnou seriál? Budoucnost Bonda a dalších slavných značek bude zajímavá...

zdroj: MGM

Zdroje: Amazon , MGM

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.