Alicia Vikander začne točit nového Tomb Raidera už v lednu

27. 12. 2016 - 10:01 | Novinky | Adam Homola

Alicia Vikander začne točit nového Tomb Raidera už v lednu zdroj: tisková zpráva

Tomb Raider se na filmová plátna podíval už dvakrát. Pokaždé u toho byla Angelina Jolie a pokaždé vydělala docela ucházející sumu peněz. Nicméně na nastartování velké série to ani zdaleka nebylo, nemluvě o kvalitách obou filmů. Scénu se žralokem snad netřeba připomínat. Jenže Tomb Raider je se silnou ženskou hrdinkou příliš lákavé téma na to, aby ho nechal Hollywood ležet ladem. A tak se rozjedou kamery už za pár týdnů.

Alespoň to tvrdí web My Entertainment World, podle kterého by se měl nový Tomb Raider začít natáčet v lednu 2017, mimo jiné v Anglii a Africe. O novém dobrodružství slečny Croftové víme už delší dobu, a dokonce máme potvrzenou představitelku hlavní role. Laru si zahraje šikovná Alicia Vikander, přičemž pod nohy by jí měl házet klacky záporák Walton Goggins.

Vikander si můžete pamatovat třeba z filmů Ex Machina, The Danish Girl, nebo z posledního Jasona Bournea. V jednom ze starších Bourneů, konkrétně v The Bourne Identity, jsme mohli vidět i Gogginse. Toho si mezitím oblíbil Quentin Tarantino a tak si tenhle sympaťák zahrál třeba v Djangovi, nebo The Hateful Eight. Spolupracoval ale například i se Stevenem Spielbergem na Lincolnovi.

Goggins je na hlavního padoucha jak dělaný a Vikander to také jistě zvládne. Teď už jen aby nebyl scénář padlý na hlavu a aby se režie Roar Uthaug (The Wave) ujal se ctí. Nový Tomb Raider by se měl do jisté míry inspirovat poslední dvěma díly herní ságy, konkrétně spíše restartem z roku 2013, kdy se z Lary teprve stávala ona ostřílená archeoložka. Oficiální popis filmu tu zatím ještě nemáme, ale některé zdroje hovoří o hledání Lařina ztraceného otce.

Špinavě a realisticky pojatý Tomb Raider je něco, co by se určitě dalo natočit za relativně málo peněz a potenciál tam také bude. Silná ženská hrdinka, dostatek akce, atraktivní lokace… Teoreticky by tak mohla chybět jen star power, kterou Vikander ani Goggins nemají. Jednu dobu se kolem role filmové Lary motala Daisy Ridley, která toho má za sebou sice méně než Vikander, ale Star Wars jsou Star Wars…

Zdroje: My Entertainment World

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.