Aktuální horory v čele s druhou Sestrou pořád táhnou

18. 9. 2023 - 14:33 | Novinky | Adam Homola

Aktuální horory v čele s druhou Sestrou pořád táhnou zdroj: Foto: Warner Bros. Pictures

Sestra II si o druhém víkendu v pokladnách kin vedla s předpokládanými 14,7 milionu dolarů jen nepatrně, zatímco druhý horor, Přízraky v Benátkách, se rozjíždí dost pomalu.

V těsném závěsu Sestry je nejnovější adaptace Agathy Christie od Disneyho, Přízraky v Benátkách, s předpokládaným výdělkem 14,5 milionu dolarů. Celkové tržby z prodeje vstupenek se zastavily na nevýrazných 62 milionech dolarů, což znamená, že tento víkend je jedním z nejméně výnosných víkendů tohoto roku.

Není ale divu, protože to není tak dávno, co se do kina chodilo ve velkém, pořád a opakovaně, kdy celý svět chodil „pořád dokola“ na dvojici Barbie a Oppenheimer a to do takové míry, až z toho třeba Tom Cruise se svojí poslední Mission: Impossible docela zaplakal.

zdroj: Warner Bros.

Snímek Přízraky v Benátkách, který režíroval Kenneth Branagh, vydělal na mezinárodním poli dalších 22,7 milionu dolarů, takže jeho celosvětový výdělek činí 37,2 milionu dolarů. Ačkoli byly jeho severoamerické tržby z prodeje vstupenek skromné, byly o něco lepší než u jeho předchůdce Smrt na Nilu (12,8 milionu dolarů) v roce 2022. Úspěchu Vraždy v Orient expresu z roku 2017, která vydělala 28,6 milionu dolarů, se však nevyrovnala.

Film s Branaghem, Jamiem Dornanem, Tinou Fey a Michelle Yeoh v hlavních rolích měl rozpočet 60 milionů dolarů, což je méně než 90 milionů dolarů vyčleněných pro Smrt na Nilu. Pro film tak o žádné zásadní tržby zatím nejde, ale pořád se z něj může stát alespoň trošku trvalka, ale především se bude tržebně hojit na evropských, potažmo asijských trzích.

zdroj: Falcon

Sestra II naopak předčila očekávání, když ve druhém týdnu zaznamenala 55% pokles - lépe než 66% pokles zaznamenaný u jejího předchůdce z roku 2018. Pokračování vydělalo za 10 dní svého uvedení na domácím trhu 56 milionů dolarů a na mezinárodním trhu 102,3 milionu dolarů.

Equalizer 3 s Denzelem Washingtonem v hlavní roli se umístil na třetím místě se 7,23 miliony dolarů, čímž jeho celková severoamerická bilance dosáhla 73,68 milionů dolarů. Čtvrté místo obsadila Moje velká tlustá řecká svatba 3, která vydělala dalších 4,7 milionu dolarů. První pětku pak uzavírá film Barbie, která se na této příčce umístila již devátý týden po sobě s domácími tržbami 625 milionů dolarů. Celosvětově má pak Barbie na kontě neskutečných 1,4 miliardy dolarů.

zdroj: Falcon

Zdroje: BoxOfficeMojo

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.