Abrams chystá přímé pokračování Cloverfieldu

1. 2. 2021 - 10:45 | Novinky | Adam Homola

Abrams chystá přímé pokračování Cloverfieldu zdroj: Bad Robot

Povedený horor Cloverfield, u nás genericky přeložený jako Monstrum, byl v roce 2008 jako zjevení.

Tak trochu oživil hororový subžánr found footage a byl nejen zajímavý, ale taky zábavný. A teď se chystá jeho přímé pokračování. Cloverfield totiž dostal už dvě pokračování, ale každé bylo výrazně jiné a svým způsobem i podivné. Prvním bylo 10 Cloverfield Lane (2016) a to nebylo vůbec špatné, byť to pojítko s prvním dílem nebylo nijak výrazné. Druhé neslo názvem The Cloverfield Paradox (2018) a nebylo ani moc povedené, ani moc zajímavé.

Jenže ani 10 Cloverfield Lane a ani The Cloverfield Paradox nebyly přímým pokračováním a návaznost na původní film byla cílená spíš na skalní fanoušky než na běžné diváky. Jenže v Hollywoodu žádný dobrý nápad nikdy nezanese prach na příliš dlouho, a tak se teď chystá vůbec první přímé pokračování původního Cloverfieldu.

Cloverfield natočil Matt Reeves pod produkčním dohledem J.J. Abramse. Abrams se v roli vrchního produkčního vrátí i tentokrát a o scénář se postará Joe Barton. Podle zdrojů The Hollywood Reporter by se navíc tentokrát už nemělo jednat o žánr found footage, ale oficiálně není zatím potvrzeno nic.

O čem tak bude přímé pokračování prvního filmu zatím nevíme a těžko předpokládat, že půjde o stejnou šablonu. Jednička totiž sledovala osud několika mladých lidí. Ty jsme viděli na začátku filmu na jedné párty v New Yorku, do kterého ale vtrhlo obrovské monstrum a začala destrukce. Partička lidí se tak musela schovávat, utíkat, a vůbec přežívat veškerý ten chaos. Na co přesně tak bude dvojka navazovat se teprve uvidí.

zdroj: Bad Robot

Zdroje: The Hollywood Reporter

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.