7 trpaslíků - recenze nové animované pohádky

4. 10. 2014 - 21:00 | Recenze | Vojtěch Karlík

7 trpaslíků - recenze nové animované pohádky zdroj: tisková zpráva

Německá pohádka 7 trpaslíků je určena nejmenším divákům, německým divákům, lidem bez vkusu a sebereflexe, ale také všem potrhlým a bláznivým divákům, kteří chtějí vyrazit do kina jen tak si sednout.

Za vznikem nového filmu stojí režisér Boris Aljinovic, kterou celou svoji kariéru točil díly populární německé kriminální série Místo činu. V pozdějších letech své kariéry pak vyhrál konkurz na roli v hrané verzi pohádky 7 trpaslíků. Bez uzardění lze říci, že jde o jednu z nejhorších komedií na světě, která však v Německu, kde bodují především oplzlé komedie plné dvojsmyslů, vydělala hodně slušné peníze. O dva roky později se pak ještě objevil v pokračování. Všichni se pak s touto kapitolou svého života nějak vypořádali, ale on ne. V roce 2014 tak můžete jít se svými ratolestmi na prokazatelně nejpitomější animák roku.

7 zdroj: tisková zpráva

Oplzlosti jsou vynechány, zůstal jen poněkud toporný příběh plný hrozných písniček, poněkud divná digitální animace (stále však hezčí než Kozí příběh) a vůbec nic, co by stálo za zmínku. Zápletka je vytažena pravděpodobně z utajené publikace pro filmaře nazvané Žertovné verze pohádek pro blbé. Trpaslík Špunťa je nejmladší, trochu zmatený a ve snaze pomoci princezně Růžence je on tím dotyčným, kdo čarodějnici usnadní vítězství. Díky se totiž princeznička píchne do prstu a usne. Záchranu může přinést jedině polibek z pravé lásky. Trpaslíci tedy vyráží za Jackem, o němž vědí, že Růženku miluje. Jenže ten je zrovna ve spárech draka. Trpaslíci jej tedy vyráží osvobodit. Je nutné ovšem dodat, že Jack není princ, ale kuchtík ze zámku.

7 zdroj: tisková zpráva

Jedinou zajímavostí na filmu je, že čarodějnici v originálním znění namluvila Nina Hagen, dalším kladným bodem filmu pro našince je jeho totální zacílení na prcky. Pokud je tedy vašemu dítěti čtyři až pět let, bude z toho všeho pitvoření nadšené. Jinak ovšem vydržet necelých devadesát minut pravé německé zábavy je pro dospělého TOTÁLNĚ NEMOŽNÉ. 

7 trpaslíků absolutně postrádá to, co je dnes třeba pro americké animované filmy naprosto normální. Nekorektní humor pro dospělé, vtipné dialogy a naprosto parádní technologický zážitek. V těchto ohledech film nepokulhává. On totálně ztrácí. Po deseti minutách v sále budete mít chuť zabít sebe a tvůrce, ale nebudete to moci udělat. Kolem vás budou rozchichotané malé tváře. Těm se film líbit bude. A tak to asi má být. Je těžké úplně pohřbít dílko, které se mrňousům líbí, ale absence koření pro dospělé dělá z pohádky nesledovatelný paskvil pro starší.

Hodnocení: 50 %

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.