5 neuvěřitelných věcí, které jste určitě nevěděli o Dwaynu Johnsonovi

31. 5. 2015 - 21:00 | Téma | Vojtěch Karlík

5 neuvěřitelných věcí, které jste určitě nevěděli o Dwaynu Johnsonovi zdroj: tisková zpráva

Dwayne Johnson též přezdívaný jako The Rock si může mnout ruce a smát se všem škarohlídům, kteří předpovídali brzký konec jeho hollywoodské kariéry. Bez uzardění lze říci, pletli se. Posledních deset let je jeho a dokonale si je užívá rolemi ve výdělečných filmech. Do kin dorazil San Andreas, blábol o zemětřesení, který tutově opět bude dolarovou sprchou. Nabízíme vám přehled nejzajímavějších životních milníků Dwayna Johnsona.

Obsazení v Rychle a zběsile si vyžádali jeho fanoušci

Asi nevíte, že původně byla postava Luke Hobbse napsána pro Tommy Lee Jonese, který měl být jistým garantem toho, že na film nebudou koukat jen teenageři. Postava byla napsána vyloženě na tělo staršímu herci, ale protože fanoušci na sociálních sítích si povídali o tom, jak by to vedle sebe slušelo Johnosovi s Dieselem, nakonec se producenti rozhodli pro změnu. Takže díky komunitě fandů, Dwayne Johnson rozšířil rodinu Rychle a zběsile.

Rychle a zběsile 7 zdroj: tisková zpráva

Poprvé v hlavní roli a hned rekordní honorář

Pro Johnsona byla první hlavní rolí postava v Králi Škorpionovi, což byl docela obstojný snímek tak nějak (ne)navazující na výdělečnou Mumii. Za svoji postavu chrabrého vojevůdce obdržel 5,5 miliónů dolarů, což byla rekordní částka vyplacená debutujícímu herci v hlavní roli. Z dnešního pohledu se to může zdát jako malá částka, protože The Rock vydělává mnohem víc, ale tehdy šlo prostě o rekord, který je dokonce zapsán v knize rekordů.

zdroj: Archiv

Do show se herec stále vrací jako host.

Saturday Night Live nastartovalo jeho hollywoodskou kariéru

V roce 2000 byl Johnson známý především jako wrestler. Dwayne se tehdy objevil v několika dílech a stal se doslova přes noc miláčkem diváků. Proč? Byl jediným sportovcem, který v sobě nezapřel herce i komika, dokázal bavit publikum. Byla to jeho první instance na cestě na vrchol. A my u toho nebyli, protože show se u nás nevysílá.

Jako teenager byl v gangu

Jasně, toto není asi bod v životě, ke kterému by se kdokoliv rád vracel, ale pro Dwayna to byl také do jisté míry milník. Věděl, že chce dokázat trochu víc. Jako teenager byl dokonce několikrát zatčen za drobné krádeže. Později v jednom z rozhovorů přiznal, že okrádal na Waikiki především turisty. "Hodně turistů, hodně peněz," přiznal v rozhovoru populární herec.

zdroj: Archiv

A pozor! Zahrál si ve Star Treku

Nebylo to nic velkého, ale kdo nehrál v Hollywoodu ve Star Treku, není pro nás dobrým hercem. Herec se mihnul v seriálu Star Trek: Voyager v epizodě Tsunkatse, kde si zahrál Pendari Championa. Zabojoval za Voyager v delta kvadrantu 2376 a vyhrál. Jeho malé cameo rozhodně nevedlo ke startu herecké dráhy, ale jako zajímavost dobrý, ne?

Zdroje: Vlastní , YouTube , Cïnemablend

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.