Zvonilka a piráti - recenze animované pohádky pro nejmenší

18. 3. 2014 - 9:00 | Recenze | Vojtěch Karlík

Zvonilka a piráti - recenze animované pohádky pro nejmenší zdroj: tisková zpráva

Máte malé děti? A máte dívku? Pak je zcela zjevné, že půjdete do kina přetrpět nejnovější příběh o Zvonilce, která už delší dobu patří do portfolia studia Walta Disneyho. Nejnovější film dostal název Zvonilka a piráti a zážitek si dovolím shrnout jednoslovně. Strašné!

Jenže je těžké takhle jednoznačně označit film, na kterém se minimálně polovina divaček (těch malých) neuvěřitelně baví. Dětem je jedno, jak animák vypadá po technické stránce, je jim úplně fuk, že příběh je naprosto tragický. Důležité je, že se všichni pitvoří, radují a poletují sem a tam.

tinkerbell02 zdroj: tisková zpráva

Zvonilka je malá okřídlená víla, která žije ve společenství dalších víl. Víly sbírají zlatý prášek z květin, víly muži vykonávají servis přístrojů na zpracování prášku. Tolik jsem pochopil z předchozích dílů, které u nás doma na Blu-ray discích jedou od rána do večera.

Tentokrát drobné postavičky stojí proti vnitřnímu nepříteli. Tím je víla Zarina. Zda jde o paralelu se Zorinem z Jamese Bonda, nevím, ale klidně je to možné. Zarina zní rusky a podle amerických filmových studií, tam někde je zlo. Zarina chce ukrást zlatý prášek, což se jí nakonec podaří. Uspí všechny víly a prášek ukradne.

zdroj: Archiv

Zvonilka s kamarádkami krádež vyšetřují a narazí i na loď, kde je kapitán Hook. To je ten, co v jiné pohádce bojuje proti Peteru Panovi.

Necelých osmdesát minut se zdá být v případě Zvonilky a pirátů neuvěřitelně dlouhým filmem. Holčičky (ale i malí kluci) budou asi spokojenými diváky, jejich rodiče ponesou dobu strávenou v kině mnohem hůř. Viděl jsem asi všechny filmy s malinkatou hrdinou a upřímně říkám, že je znám už slovo od slova. A jsem úplně alergický na všechno, co se kolem této hmyzí entity odehrává.

tinkerbell03 zdroj: tisková zpráva

Na druhou stranu studiu Disney nelze upřít fakt, že se mu podařilo vytvořit celkem fungující univerzum, do něhož sveřepě už několik dlouhých let umísťují příběhy o létajících vílách. Ty jsou pohádkově infantilní, hodně se řeší móda, zvířátka, ale také se ve všech filmech objevuje alespoň nějaká forma dobrodružství. Zvonilka není jen pro malé holky, je i pro malé kluky. Není však pro rodiče!

Dokážou-li vaše ratolesti sedět v kině sami, zajděte si během promítání třeba na káva. Jinak to nemusíte vydržet. Dospělý pohled na film říká, abych filmu dal třicet procent, nadšení mé dcery tak přísné hodnocení krotí.

Hodnocení: 50 %

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.