Na co jít DOKINA: Hořící Mrakodrap, Příšerózní dovolená nebo Tísňové volání

13. 7. 2018 - 12:34 | Dokina.cz | Václav Rybář

Na co jít DOKINA: Hořící Mrakodrap, Příšerózní dovolená nebo Tísňové volání zdroj: tisková zpráva

Nemáte čas zdlouhavě studovat programy kin a recenze? Máme pro vás řešení v podobě našeho nového pořadu, který vám v několika minutách poradí, co s načatým víkendem.

V naší relaci vám bez zbytečné omáčky naservírujeme to nejzajímavější z kinopremiér každého týdne a navrch přidáme i citace z recenzí, abyste měli absolutní přehled o tom, co na film říká odborná kritika, ještě než se rozhodnete utratit peníze za lístek. Prázdniny jsou v plném proudu, ale kina lákají do svých útrob čím dál tím silněji. Ozvěnou filmového festivalu v Karlových Varech může být snímek polského oscarového režiséra Pawla Pawlikovského jménem Studená válka o muzikantovi, jeho múze a jejich vztahu rozprostřeném napříč dekádami. Mnohem většího potlesku se ale nejen ve Varech dočkal dánský thriller Tísňové volání, který dokazuje, že i za málo peněz jde pořídit hodně muziky, když máte schopné herce a skvělé nápady. Festivalové sázky na jistotu reprezentuje i Mama Brasil.

zdroj: Archiv

Premiérou, kterou opravdu nelze přehlédnout je ale Mrakodrap s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli. Ať už jde o fiktivní čínskou výškovou budovu nebo obra v podobě matadora akčního žánru, už z plakátů je divákům slibována novodobá Smrtonosná past. A Dwayne Johnson se na počest třicátých narozenin Johna McClanea skutečně snaží - zachránit rodinu, uhasit mrakodrap a pobít teroristy. Tohle je letní oddechovka, která nesmí v kinech chybět. Distributoři ovšem myslí i na mladší publikum a servírují už třetí díl animovaného Hotelu Transylvánie, tentokrát s podtitulkem Příšerózní dovolená, protože co jiného dělat o prázdninách, než vyrazit na výlet.

Pořád ještě nekončíme, protože se do kin zatoulaly i dvě české premiéry. Ta jedna je spíše v úvozovkách, protože vybraná kina nabídnou snímek Jana Svěráka Akumulátor I. s vyčištěným obrazem a zvukem. Dodnes jde o jeden z nejvizuálnějších polistopadových snímků, takže byste tuto nabídku neměli odmítat. Druhým tuzemským zástupcem je filmová adaptace knihy Josefa Formánka o pacientech protialkoholní léčebny. Úsměvy smutných mužů zaujmou především skvělým obsazením a syrovým pohledem na dno sklenky i života.

S přehledem kinopremiér se budete pravidelně setkávat vždy v pátek, ale chystáme pro vás letos v létě i další výrazné změny. Dejte nám v komentářích a na sociálních sítích vědět, jak se vám líbí.

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.