Luděk Munzar se po letech objeví ve filmu a na jevišti

9. 9. 2010 - 10:38 | Téma | red

Luděk Munzar se po letech objeví ve filmu a na jevišti zdroj: tisková zpráva

Luděk Munzar se po pětatřiceti letech vrátí na jeviště v novém pořadu pražské Violy Obleču tě do hvězd. Poprvé se tak stane jež 14. září, kdy se tento herec ke 100. výročí narození Františka Hrubína svěří se svými vzpomínkami na setkávání se svým milovaným básníkem nejen na divadelním jevišti, ale i v osobním životě. Munzar také přijal nabídku režiséra Jana Hřebejka na filmovou spolupráci.

V jeho neokázalé autorské interpretaci znovu ožijí velké básnické skladby Romance pro křídlovku a Černá denice. Znovu bude vyprávět dalším generacím diváků nezapomenutelný příběh lásky, ale i života a smrti," řekl ČTK o pořadu ve Viole rozhlasový redaktor a publicista Robert Tamchyna, který bude večerem provázet spolu s klavíristou Emilem Viklickým.

Munzara považuje za bytostně divadelního herce. "Pro mě je jeho návrat na jeviště ještě důležitější, protože s divadlem se rozloučil, ale kamery, i když jen televizní, nikdy neopustil," uvedl.

Druhé premiérové představení se uskuteční v pátek 17. září. Nejbližší reprízy budou 29. října a 26. listopadu.

Luděk Munzar

Luděk Munzar takřka zároveň vstoupil i do filmové práce, když přijal nabídku režiséra Hřebejka, aby účinkoval v jeho snímku Nevinnost. Autorem námětu je spolu s režisérem scenárista Petr Jarchovský, premiéra v kinech je plánována na 20. ledna. Podle distribučních informací se tak Munzar po mnoha letech vrátí na filmové plátno v tomto snímku, jehož natáčení začalo 25. srpna. Filmaři točí především v Praze a na Máchově jezeře. Poslední natáčecí den je naplánován na 10. říjen. Producenty filmu Nevinnost jsou Rudolf Biermann (IN Film) a Tomáš Hoffman (Infinity). Hlavním partnerem je TV Nova, distributorem je Bontonfilm.

"Jan Hřebejk do hlavních mužských rolí obsadil vedle Munzara i Ondřeje Vetchého, Hynka Čermáka a Miroslava Hanuše. V ženském hereckém obsazení se představí Aňa Geislerová, Alena Mihulová, Zita Morávková, Anna Linhartová a Rebeka Lizlerová," řekl ČTK mluvčí projektu Petr Slavík. Stejně jako v případě úspěšné Kawasakiho růže, do níž Hřebejk obsadil Ladislava Chudíka, umožnil nyní i tentokrát jedné herecké legendě návrat na filmové plátno. Munzar se na něm naposledy objevil v historickém dramatu Františka Vláčila Mág z roku 1987. Po bezmála pětadvacetileté pauze se do kin vrátí jako hlava rozvětveného rodinného klanu.

"Náš film vypráví o lásce, o lásce, o jejích nejrůznějších tvářích. Motivuje jednání všech našich postav. Je tu láska rodičovská, láska dítěte k rodičům, láska manželská, láska přátelská, láska uražená, láska zrazená, láska nerovná, láska posedlá, vymyšlená, vylhaná, láska zakázaná, láska mimo zákon a láska člověka k člověku," říká režisér Jan Hřebejk, který natočil snímky Šakalí léta (1993), Pelíšky (1998), Musíme si pomáhat (nominace na Oscara, 2000), Pupendo (2003), Horem pádem (2004), Kráska v nesnázích (2006), Medvídek (2007), U mě dobrý (2008) a Nestyda (2008). Jeho zatím posledním dílem je Kawasakiho růže, která měla premiéru v prosinci 2009 a byla oceněna na festivalu Berlinale.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.