V The Fabelmans nám Spielberg představí své vlastní mládí

15. 9. 2022 - 10:15 | Trailery | Adam Homola

V The Fabelmans nám Spielberg představí své vlastní mládí zdroj: Foto: Universal

Steven Spielberg chystá pravděpodobně jeden ze svých posledních filmů.

Slavnému režisérovi je už 75 let a coby producent se hodlá podílet ještě na celé řadě projektů, nicméně z pozice režiséra toho už asi tolik nestihne. Nejde totiž o tvůrce, co by chrlil jeden film za druhým a s některými projekty si dává načas.

Jeho novinka se jmenuje The Fabelmans a půjde o velmi volnou autobiografii, kdy mistr režisér reflektuje své dětství, co ho na filmech okouzlilo, jak začal točit a jakým úskalím musel jako malý kluk čelit.

Film se tak notně inspiruje ve Spielbergově mládí a začíná nedlouho po konci druhé světové války v Arizoně. O scénář se postaral sám Spielberg, společně s veteránem a držitelem Pulitzera Tony Kushnerem.

V The Fabelmans hrají Michelle Williams, Seth Rogen, Paul Dano, Gabriel LaBelle, Judd Hirsch, David Lynch, Greg Grunberg, Oakes Fegley, Gabriel Bateman, Keeley Karsten, Nicolas Cantu, Julia Butters, Chloe East, Jeannie Berlin, Robin Bartlett, Cooper Dodson, Gustavo Quiroz, Lane Factor, Matthew Stephen Smith, Ezra Buzzington a další.

O hudbu se postaral legendární John Williams a za kamerou je Spielbergův dlouholetý scénograf Janusz Kaminski.

Američtí diváci se nového Spielberga dočkají už v listopadu, zatím v Anglii si budou muset počkat až do konce ledna příštího roku. U nás máme štěstí, protože v českých kinech bude The Fabelmans už od 24. listopadu.

zdroj: Universal Pictures

Zdroje: Universal Pictures

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.