V remaku snímku Muži, kteří nenávidí ženy si zahraje Daniel Craig

31. 7. 2010 - 8:30 | Téma | red

V remaku snímku Muži, kteří nenávidí ženy si zahraje Daniel Craig zdroj: tisková zpráva

Britský herec Daniel Craig, který se proslavil coby zatím poslední James Bond, má být hlavní hvězdou remaku filmu Muži, kteří nenávidí ženy natočeného v angličtině. Informoval o tom zpravodajský server Hollywood Reporter.

Původní adaptaci stejnojmenného kriminálního románu švédského autora Stiga Larssona v roce 2009 natočil ve švédštině režisér Niels Arden Oplev, stejně jako další dva filmy na motivy trilogie: Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hnízda. Jeho snímek Muži, kteří nenávidí ženy mohou mohou vidět diváci i v českých kinech.

Anglickou verzi bude režírovat David Fincher; scénář píše Steve Zaillian a produkce filmu pro Sony Pictures se ujal Scott Rudin. Snímek se má dostat do kin v roce 2012, ale už nyní se uvažuje o natočení anglických verzí zbylých dvou dílů Larssonovy trilogie Milénium.

Muži, kteří nenávidí ženy 2009

Švédský novinář Larsson stihl do své smrti v roce 2004 napsat jen tři detektivní příběhy o novináři Mikaelu Blomkvistovi a svéhlavé Lisbeth Salanderové; všechny byly vydány až po jeho smrti - Muži, kteří nenávidí ženy (Män som hatar kvinnor, 2005), Dívka, která si hrála s ohněm (Flickan som lekte med elden, 2006) a Ztracené vzdušné zámky (Luftslottet som sprängdes, 2007). Spekuluje se o tom, že plánoval napsat dalších šest románů. Smrt, která ho zastihla v padesáti letech, ale byla rychlejší.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.