Tiskové zprávy AČFK o odvolání Jiřího Králíka

5. 11. 2007 - 9:09 | Téma | red

Tiskové zprávy AČFK o odvolání Jiřího Králíka Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Změna ve vedení AČFK (Tisková zpráva) Uherské Hradiště, 5. září 2007 – Z důvodu reorganizace a posílení Produkce AČFK došlo ke změně ve vedení Asociace českých filmových klubů

Změna ve vedení AČFK (Tisková zpráva)

Uherské Hradiště, 5. září 2007 – Z důvodu reorganizace a posílení Produkce AČFK došlo ke změně ve vedení Asociace českých filmových klubů. Dosavadního statutárního zástupce AČFK p. Jiřího Králíka nahradil v pozici předsedy Rady AČFK od 1. září 2007 p. Petr Korč. Jiří Králík bude v AČFK působit dále jako umělecký ředitel.

Veškeré hlavní aktivity AČFK (Letní filmová škola, Projekt 100, filmové kluby) zůstávají i nadále prioritami a kontinuita činnosti nebude nijak narušena. Uherské Hradiště zůstává sídlem Produkce AČFK i místem pořádání Letní filmové školy. Stejně tak se nemění druhý statutární zástupce společnosti, místopředsedkyně Rady AČFK p. Radana Korená.

Lenka Zemánková
PR AČFK


Změny ve vedení AČFK (výňatek z tiskové zprávy z 12. 10. Novinky AČFK – říjen 2007)

Vážení přátelé,
Produkce AČFK v těchto dnech prochází reorganizací, na pozici ředitele produkce byl jmenován Martin Hrouzek, Martina Gogolová bude zastávat pozici zástupce ředitele Produkce. Více informací o změnách ve vedení AČFK naleznete v sekci Asociační činnost. Doufáme, že se tímto krokem podaří dát správný směr všem našim projektům a průběžné činnosti Produkce.

S platností od 1. září 2007 byl do funkce předsedy Rady a statutárního zástupce AČFK zvolen p. Petr Korč. Dosavadní předseda p. Jiří Králík odstoupil z funkce k 31. srpnu 2007 na doporučení Rady AČFK. Důvodem jeho odstoupení byly zejména neuspokojivé průběžné výsledky hospodaření a vedení produkce AČFK. Jiří Králík však zůstává i nadále členem Rady AČFK a v rámci nové organizační struktury se bude podílet na dalším směřování AČFK v pozici uměleckého ředitele.

Produkce AČFK


Tisková zpráva: Za odvoláním Jiřího Králíka stojí milionové dluhy, které opakovaně způsobil

Uherské Hradiště, 1. listopadu 2007

Letošní Letní filmová škola v Uherském Hradišti skončila ztrátou 3,6 milionu korun. Od 1. ledna do 31. srpna 2007 řídil Jiří Králík Asociaci českých filmových klubů ve funkci jejího předsedy a zároveň byl i ředitelem LFŠ. Jiří Králík nese plnou odpovědnost za ztrátu v hospodaření AČFK včetně LFŠ. Zdůrazňujeme, že škoda, kterou Jiří Králík způsobil Filmovým klubům, je prokazatelná a potvrdila ji i revizní komise.

„Rada AČFK nejmenovala Jiřího Králíka do funkce uměleckého ředitele zejména proto, že není ochoten přijmout odpovědnost za špatné výsledky hospodaření. V takovém případě bohužel není možno navázat další konstruktivní spolupráci,“ řekl současný předseda AČFK Petr Korč. Podstatnou informací pro rozhodnutí Rady AČFK byl i fakt, že klíčoví zaměstnanci Produkce AČFK, které Jiří Králík řídil, nabídli po skončení LFŠ z důvodu hrubé nespokojenosti hromadnou výpověď.

„Současná prohlášení Jiřího Králíka, která mají za cíl zcela úmyslně a záměrně poškodit dobré jméno AČFK a její hlavní aktivity, jako je Letní filmová škola a Projekt 100, budeme řešit právní cestou. Je skutečně udivující, jak tento člověk manipuluje s pravdou a se skutečností a jaký podává obraz o AČFK v médiích po svém odvolání. Svým chováním jen potvrzuje správnost kroku, ke kterému se Rada AČFK rozhodla. Dále pracujeme na právních analýzách, na základě kterých budeme po Jiřím Králíkovi vymáhat jím způsobené milionové škody, které byly zapříčiněny nehospodárným nakládáním se svěřenými prostředky a naprostým diletantismem v řízení AČFK a Produkce,“ konstatovala předsedkyně revizní komise AČFK Jaromíra Pilařová.

Podobná situace se v kariéře Jiřího Králíka neodehrává poprvé. Na základě několikamilionové ztráty Letní filmové školy a konfliktu s podřízenými byl již v roce 2005 odvolán z pozice ředitele Městských kin Uherské Hradiště.

„AČFK je organizace s více než čtyřicetiletou tradicí sdružující a hájící zájmy více než 120 filmových klubů z celé České republiky. Rozhodně se nechceme vydat cestou, která bude prosazovat osobní zájmy jednoho člověka,“ řekla 1. místopředsedkyně AČFK Radana Korená.

Chceme zdůraznit, že Asociace českých filmových klubů je a zůstává organizátorem Letní filmové školy v Uherském Hradišti, Projektu 100, projektu Film a škola a bude nadále podporovat filmové semináře a činnost jednotlivých Filmových klubů. Všechny tyto aktivity jsou duševním vlastnictvím AČFK a jsou řádně evidovanými ochrannými známkami. Vyvedení těchto aktivit mimo AČFK není možné.

„AČFK je nade vší pochybnost silná organizace, která bude pokračovat ve svých klíčových projektech a je schopná dostát všem svým závazkům,“ řekla ekonomka AČFK Ivana Šáchová.

Tisková mluvčí města Uherské Hradiště Petra Vaďurová Zemčíková potvrdila, že Letní filmová škola bude v Uherském Hradišti pokračovat. AČFK a starosta města Ing. Libor Karásek stvrdili tento záměr podpisem smlouvy, která garantuje spolupráci při pořádání LFŠ v Uherském Hradišti nejméně do roku 2015.

Záštitu nad konáním Letní filmové školy 2008 již poskytl ministr kultury Václav Jehlička.

Produkce AČFK


Vyjádření Jiřího Králíka k tiskové zprávě AČFK z 1. 11. 2007

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.