Steven Carell

30. 6. 2008 - 21:23 | Téma | red

Steven Carell zdroj: tisková zpráva

Populární americký komik Steven John Carell se narodil se 16. srpna 1962 v Concordu v Massachusetts

Steven Carell Populární americký komik Steven John Carell se narodil se 16. srpna 1962 v Concordu v Massachusetts. Po jeho narození otec Edwin Caroselli změnil původní italské jméno na Carell. Chlapec chodil do soukromé katolické školy Fenn School a posléze na Denison Universitu v Ohiu. Tam byl členem Burpee's Seedy Theatrical Co., což je nejstarší improvizační skupina v USA. Herectví se učil v Chicago Second City Troupe. Tam také potom učil improvizaci a hrál v letech 1990–1996. Původně chtěl být právníkem, ale když se na přihlášce dostal k otázce Proč chcete být právníkem?, nenapadla ho žádná odpověď. Pracoval v nočních směnách v Massachuttském obchodě a odtamtud si přinesl mnoho odpozorovaných reakcí a nápadů. Také byl listonošem, ale nešlo mu to.

Jeho filmovým debutem byla Kudrnatá holka v roce 1991, kde hrál malou roli Tesia. V devadesátých letech psal pro program The Dana Carvey Show a také se objevoval jako korespondent v The Daily Show s Jonem Stewartem (1999–2005), to je uznávaný celodenní program, který se ironicky a ostře zabývá denními událostmi.

Brick z filmu Zprávař Skutečný zlom v kariéře nastal až s rolí Evana Baxtera vedle Jima Carreyho v Božském Bruceovi (2003). Bylo to pro něj překvapení, protože si myslel, že jeho scény byly vystřiženy. V létě roku 2004 se v jednom týdnu objevily dva filmy s Carellem: Zprávař, kde hrál bizarního hlasatele počasí Bricka Tamalanda, a Konec snění, kde byl dychtivým členem ochranky. Také měl malou roli ve filmu Woodyho Allena Melinda a Melinda (2005). Následovala Moje krásná čarodějka s Kidmanovou a Ferellem, kde ztvárnil strýce Arthura (2005). Ve stejném roce se objevil v hlavní roli v úspěšné komedii 40 let panic, kde se podílel i na scénáři.

Carell dostal Zlatý globus Steve Carell získal Zlatý Glóbus za americkou verzi původní britské televizní komedie The Office (2005), kde hrál hlavní roli Michaela Scotta. Byl to jeho čtvrtý televizní seriál, první tři se na obrazovce neudržely. Následovala hořká komedie a další neočekávaný úspěch: role Franka ve filmu Malá Miss Sunshine (2006).

V druhém díle Božského, tentokrát Božského Evana, si už Carell zahrál hlavní roli 2007 s hvězdami Morganem Freemanem a Lauren Grahamovou. V roce 2007 se objeví v hlavní roli ve filmu Dan in Real Life. Jde o romantickou komedii o vdovci, který se zamiluje do přítelkyně svého bratra, zatímco píše rady do novin. V roce 2008 ho vidíme ve filmovém přepisu původní televizní show z šedesátých let Get Smart, u nás pod jménem Dostaňte agenta Smarta.

Steve Carell je od roku 1995 ženatý s herečkou Nancy Wallsovou. Seznámili se, když Nancy studovala herectví na Chicago Second City Troupe a Steve ji učil improvizaci. Žijí v Los Angeles, mají dvě děti.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.