Sesterstvo Duny má problémy, seriál přichází o tvůrce i herce

2. 3. 2023 - 10:00 | Novinky | Adam Homola

Sesterstvo Duny má problémy, seriál přichází o tvůrce i herce zdroj: Vanity Fair

Připravovaný seriál HBO Max, Duna: Sesterstvo, který se zabývá původem zásadního řádu Bene Gesserit, se potýká s nemalými komplikacemi.

Seriál již přišel o své původní spoluscenáristy, najal nové a pak o jednoho z nich opět přišel.

Nyní se hlavní herečka Shirley Henderson a režisér Johan Renck rozhodli projekt opustit i v době, kdy vstupuje do dlouhé produkční pauzy. Přestože HBO Max ve stanovisku pro Deadline zdůrazňuje, že přestávka byla naplánována ještě před jejich odchodem. Zároveň tu jsou prý na stole také nějaké „tvůrčí“ úpravy vize.

Role Tuly Harkonnen, kterou měla hrát Henderson, bude údajně přeobsazena a současný tým seriálu bude mít více času na vypilování scénářů. Celá situace se ale nezdá být zrovna nejlepší a nad dříve bedlivě sledovaném a očekávaném seriálu visí celá řada otazníků.

Za připomenutí stojí, že Duna: Sesterstvo má zkoumat původ mocného sesterstva Bene Gesserit a jeho boj proti silám, které ohrožují budoucnost lidstva. Seriál, který je prequelem k filmům Denise Villeneuva, slibuje nabídnout podrobný pohled na fyzický a duševní výcvik exkluzivního sesterstva, které jim propůjčuje nadlidské schopnosti.

Seriál byl součástí dohody HBO Max se společností Legendary Entertainment o rozšíření franšízy Duna. Produkce seriálu se však od té doby potýkala s několika problémy. Spoluscenáristé Jon Spaihts a Eric Roth projekt v roce 2020 opustili a na jejich místo nastoupila Diane Ademu-John, která však v roce 2022 seriál kvůli tvůrčím neshodám opustila. Jedinou showrunnerkou zůstává v současnosti Dana Calvo.

Navzdory problémům, s nimiž se seriál během produkce potýkal, má mít premiéru někdy na přelomu let 2023 a 2024, jenže ani to teď není jisté. První sezóna by se měla skládat z 10 epizod a v hereckém obsazení se objeví významní herci jako Emily Watsonová v roli matky reverendky Gaius Helen Mohiamové, Travis Fimmel jako Duncan Idaho a Rebecca Fergusonová jako Lady Jessica, Paulova matka a sama členka Bene Gesserit, která se objevila i v obou filmech, respektive jsme ji viděli v první části a pochopitelně bude hrát velkou roli i ve dvojce.

zdroj: Vertical Entertainment

Zdroje: Deadline , HBO Max

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.