Seriálový Percy Jackson dorazí na Disney+ už v prosinci

22. 8. 2023 - 14:22 | Trailery | Adam Homola

Seriálový Percy Jackson dorazí na Disney+ už v prosinci zdroj: Foto: Disney

Disney+ již brzy rozšíří seriál Percy Jackson and the Olympians. Před deseti lety ožily příběhy populární knižní série Ricka Riordana v podobě dvou filmů - Percy Jackson a zloděj blesku (2010) a Percy Jackson: Moře nestvůr (2013) s Loganem Lermanem v hlavní roli.

Filmy sice špatné nebyly, ale zároveň nešlo o žádné velké pecky, a tak se čeká, co se vyloupne z nadcházejícího seriálu.

První díly Percyho Jacksona budou mít premiéru 20. prosince, což naznačuje, že Disney+ je umisťuje jako sváteční speciál pro rodiny. To je v dnešní době velká sázka na nejistotu, vzhledem k počtu streamovacích služeb a obecně obsahu ke zhlédnutí.

Režie úvodních epizod se ujal James Bobin. V hereckém obsazení se objeví Walker Scobell jako Percy Jackson, Leah Jeffries jako Annabeth Chase a Aryan Simhadri ztvárňující Grovera Underwooda.

„Percy Jackson & The Olympians je kronikou dobrodružství dvanáctiletého Percyho Jacksona, novodobého poloboha, který se teprve začíná orientovat v nedávno objevených mimořádných schopnostech. Věci se zkomplikují, když ho Zeus obviní z krádeže jeho mistrovského blesku, což Percyho přivede na výpravu napříč Amerikou, aby ho našel a obnovil mír na Olympu,“ jak hlásí oficiální studiový popisek seriálu.

Otázkou je, jestli se nové verzi Percyho Jacksona podaří zaujmout širší rodinné publikum, nebo zda se na něj podívá jen pár mladých dospělých, na které seriál asi primárně míří. V nejhorším případě může jít až o takový průšvih, že seriál Disney po chvíli smaže. To nedávno udělali s poměrně drahým fantasy seriálem Willow, na který se teď nemůžete legálně nikde podívat. Tak snad bude mít Percy Jackson lepší osud. Na druhou stranu nijak zásadně lákavě nevypadá a nepůsobí to, že by se zrovna kolem něj začala tvořit nějaká velká očekávání. Nezbývá než počkat...

zdroj: Disney

Zdroje: Disney

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.