Šéf Netflixu se vůči stávkujícím scenáristům a hercům tváří chápavě

21. 7. 2023 - 9:40 | Novinky | Adam Homola

Šéf Netflixu se vůči stávkujícím scenáristům a hercům tváří chápavě zdroj: Foto: Netflix

Když společnost Netflix zveřejnila své nejnovější finanční výsledky, její výkonný ředitel Ted Sarandos se vyjádřil k probíhajícím hollywoodským stávkám.

Již dříve označil generální ředitel společnosti Disney Bob Iger požadavky odborů za „nerealistické“ a uvedl, že stávky nemohly přijít v horší dobu. Sarandos však nasadil chápavější tón a odkázal na svou osobní historii s organizovanými odbory.

Prozradil, že jeho otec byl elektrikářem v odborech, a řekl: „Pamatuji si na jeho místní odbory, protože ty byly velmi důležitou součástí našich životů.“ Sarandos vyjádřil frustraci nad stávkami, ale řekl, že „nikdo tady nic z toho nebral na lehkou váhu“. Zavázal se, že „co nejdříve dosáhne dohody, která bude spravedlivá“. Pokud se tak podíváme jen na ty největší hlavouny a šéfy studií, v PR řečech Sarandos zatím rozhodně vede.

Neprozradil ovšem, kolik původního obsahu má Netflix v zásobě. Během dubnových výsledků však Sarandos uvedl, že Netflix má v případě stávek „solidní zásobu“ a případně dlouhotrvající stávka scenáristů a herců tak streamovacího giganta jen tak nerozhodí.

Nyní jsou scenáristé i herci ve stávkové pohotovosti současně, což je rarita. Sarandos chce dle svých slov rychlé řešení, jenže nakolik jde jen o hezké řeči před veřejností, a nakonec chce opravdu kývnout na požadavky stávkujících herců a scenáristů, to je otázka. Hlavní problémy a požadavky totiž zůstávají i nadále nevyřešeny.

Sarandos jako jeden z generálních ředitelů vedl obsahové úsilí Netflixu a dohlížel na jeho vzestup jako mediálního giganta. Má desítky let zkušeností s vyjednáváním se všemi možnými dohodami. I když uznává, že stávky si vybírají daň, jeho poznámky signalizují ochotu najít společnou řeč.

Sám Netflix je totiž ukázkovým příkladem narušitele tradičního hollywoodského byznysu a bude zajímavé sledovat, jak moc bude ochotný vyjít hercům a scenáristům vstříc.

Zdroje: Netflix

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.