Šéf DC potvrdil pokračování zvláštních postav, nad Wonder Woman visí otazník

29. 9. 2023 - 16:33 | Novinky | Adam Homola

Šéf DC potvrdil pokračování zvláštních postav, nad Wonder Woman visí otazník zdroj: Warner Bros Pictures

James Gunn, spolušéf studia DC, upřesnil několik klíčových informací o restartu série, který je naplánován na rok 2024.

Na sociální síti Threads Gunn upřesnil, že kánon nového DCU určí úvodní animovaný seriál Creature Commandos, po němž bude v roce 2025 následovat očekávaný film Superman: Legacy.

Gunnova odhalení přicházejí v době, kdy sílí spekulace o tom, kteří herci z minulých projektů DC se vrátí, přičemž nyní jsou nově definitivně potvrzeni Viola Davis, Xolo Maridueña a John Cena.

Creature Commandos bude sloužit jako předvoj ságy Chapter 1: Gods and Monsters, kterou povede Gunn a spolu s ním Peter Safran.

Davis se vrátí jako Amanda Waller, a to jak v animovaném seriálu Creature Commandos, tak v hraném seriálu Max s názvem Waller. Připojí se k ní hlasoví talenti Frank Grillo, Maria Bakalova a David Harbour.

Vydání Creature Commandos přichází v návaznosti na výrazná kasovní zklamání DC, včetně ostudných Shazama 2: Hněv bohů a Flash. Tyto neúspěchy vytváří tlak na Aquamana a ztracené království, jehož uvedení do kin je naplánováno na prosinec, což bude znamenat konec předchozího režimu studia DC. Na druhou stranu, pokud dokázal první Aquaman překonat miliardu, dvojka se jistě neztratí.

zdroj: Warner Bros.

Co se týče kontinuity se staršími filmy DC, Gunn uvedl, že ačkoli si někteří herci zopakují své role a některé dějové prvky mohou být ozvěnou minulých vyprávění, nic se nestane kánonem až do uvedení Creature Commandos a Superman: Legacy. Gunn konkrétně potvrdil, že Maridueña bude pokračovat jako Blue Beetle, zatímco Davis a Cena se vrátí jako Amanda Waller, respektive Peacemaker.

Budoucnost mnoha další postav je tak buď s velkým otazníkem, nebo jsou tím pádem zaříznutí a my se musíme s jejich verzí postav rozloučit. Největší otazník přitom tak visí asi nad zmíněným Aquamanem, ale tam se asi ještě uvidí až po premiéře dvojky. Pokud by náhodou druhý Aquman zažil podobný, nebo snad ještě větší úspěch než jednička, jistě bude chuť v tom pokračovat i nadále. Druhý největší otazník? Wonder Woman v podání Gal Gadot.

Přestože Gadot ztvárnila hlavní roli v DC Extended Universe (DCEU), o jejím začlenění do nového prostředí DCU zatím nepadlo žádné definitivní slovo. Absence Gadot na Gunnově seznamu potvrzených vracejících se herců vyvolává otázky, zejména proto, že s návratem většiny ostatních členů Ligy spravedlnosti, jako jsou Ben Affleck a Henry Cavill, se nepočítá.

zdroj: Warner Bros Pictures

Nejistotu kolem budoucnosti Gadot v roli Wonder Woman dále prohlubují nepotvrzené zprávy, že Wonder Woman 3, kterou údajně Gadot a Gunn připravují, se možná neuskuteční. Patty Jenkins, která režírovala první dva filmy ze série Wonder Woman, rovněž oznámila svou neúčast na případném pokračování.

Vzhledem k tomu, že se studio DC pouští do složitého, i když promyšleného restartu, se fanoušci pohybují v labyrintu možností a otázek. Gunnovy nejnovější komentáře vnesly trochu jasno, ale zároveň prohloubily záhadu kolem klíčových postav, zejména Wonder Woman. Zdá se, že budoucnost DCU si přinejmenším prozatím zachovává roušku tajemství a bude zajímavé sledovat, jak z toho Gunn vybruslí. Snad konečně dodá ale jak kvalitu, tak i komerční úspěch, což DC potřebuje jako sůl.

Zdroje: James Gunn Threads

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.