Saw X vrací do hry legendárního vraha Jigsaw a jeho nechutné pasti

31. 7. 2023 - 11:00 | Trailery | Adam Homola

Saw X vrací do hry legendárního vraha Jigsaw a jeho nechutné pasti zdroj: Foto: Lionsgate

První trailer na Saw X nám nabízí pohled na nejnovější kapitolu nekonečné hororové ságy a představuje návrat Tobina Bella v jeho ikonické roli Johna Kramera, známějšího pod přezdívkou Jigsaw.

Saw X je jakýmsi mostem mezi prvním a druhým dílem série, který vrhá smrtelně nemocného Johna Kramera do srdce Mexika v zoufalé honbě za experimentální, potenciálně život zachraňující lékařskou procedurou. Jeho naděje však ztroskotají, když se ukáže, že celý záměr je podvodný a zneužívá ty nejzranitelnější. Toto zdrcující odhalení znovu podnítí Kramerův zlověstný záměr a on vymýšlí ďábelské a složité pasti, aby se podvodníkům pomstil.

Hereckému obsazení Saw X vévodí ostřílený Tobin Bell v roli Johna Kramera/Jigsawa, kterého doplňují Synnøve Macody Lund (Lovci hlav), Steven Brand (Písečný muž), Michael Beach (Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera), Renata Vaca (Dale Gas), Paulette Hernandez (Koruna slz), Joshua Okamoto (Klub), Octavio Hinojosa (Jak přežít single) a očekávaný návrat Shawnee Smith v roli Amandy Young.

Poslední film Saw, Spirála (2021), v němž režisér Darren Lynn Bousman a hlavní hvězda Chris Rock provedli jemný restart série. Film se točil kolem detektiva Ezekiela „Zeka“ Bankse, kterého hraje Rock a který vede vyšetřování série strašlivých vražd, jež jsou ozvěnou krvavé historie města, pod impozantním odkazem svého váženého otce, policejního veterána, jehož hraje Samuel L. Jackson.

Spirála vyvolal polarizující reakce, podle kritiků mu chyběla hloubka, zatímco mnozí fanoušci jej chválili jako uspokojivé pokračování hrůzostrašné série. Ať už se to ale někomu líbilo nebo ne, faktem je, že Spirála naprosto tragicky komerčně propadla a nic dalšího v tomhle duchu a s tímhle obsazením asi jen tak nebude.

Saw X se do kin dostane už 28. září.

zdroj: Lionsgate

Zdroje: Lionsgate

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.