Russell Crowe se jako Papežův vymítač osvědčil, už se chystá dvojka

27. 4. 2023 - 15:16 | Novinky | Adam Homola

Russell Crowe se jako Papežův vymítač osvědčil, už se chystá dvojka zdroj: Sony Pictures Entertainment

Film sice neutržil žádné pohádkové peníze, ale při nízkém rozpočtu úspěšný byl, nemluvě o pozitivním přijetí diváků. A tak se začíná chystat pokračování.

Otec Amorth, papežův exorcista, se vrátí v pokračování filmu Papežův vymítač. Je to jen pár týdnů, co debutoval horor Julia Averyho, v němž Russell Crowe ztvárnil otce Amortha, který jezdí na Vespě, vtipkuje a loví démony - skutečnou postavu, jejíž dobrodružství volně inspirovala děj filmu. Film se společnostem Screen Gems a Sony Pictures osvědčil, především ale utržil nějaké zajímavé peníze a teď to vypadá, že další Amorth je na cestě.

Zdroje Bloody Disgusting uvádí, že se začalo pracovat na pokračování, v němž by si měl hlavní roli zopakovat Russell Crowe. Crowe si roli bojovníka s démony, očividně užíval, o čemž svědčí jeho bujarý výkon v závěrečném aktu filmu.

Stejně jako filmy The Conjuring, které vycházejí ze spisů manželů Warrenových, i Papežův vymítač si nechává otevřená vrátka pro další díly, čerpající z mnoha příběhů otce Amortha.

Vzhledem k tomu, že film již utržil přes 52 milionů dolarů při relativně nízkém rozpočtu 18 milionů dolarů, může se jednat o potenciální franšízu s velkým potenciálem do budoucna. Pokud se tvůrcům bude dařit držet rozpočet dvojky a případných dalších pokračování na uzdě, může z toho být sice malá, ale sympaticky vydělávající dlouhodobá značka.

Jelikož jsou přípravy na pokračování teprve v počáteční fázi, nebyly potvrzeny žádné další podrobnosti, například zda se Avery vrátí jako režisér, kdo další si zahraje (pravděpodobně se vrátí Daniel Zovatto) nebo jaká bude povaha dalšího případu otce Amortha.

zdroj: Cinemart

Zdroje: Bloody Disgusting

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.