Režisér Řehořek natočí pravdivý příběh byznysmena s Janem Budařem v hlavní roli

4. 11. 2010 - 7:16 | Téma | red

Režisér Řehořek natočí pravdivý příběh byznysmena s Janem Budařem v hlavní roli zdroj: tisková zpráva

Mladý režisér Tomáš Řehořek po snímcích Proměny a Piko, který se v kinech objeví 11. listopadu, připravuje další film. Má název Czechmademan, jeho scénář vznikl na motivy skutečného příběhu jednoho českého byznysmena a překvapivou hlavní roli v něm ztvární Jan Budař. Natáčet se začne už tento měsíc, sdělila ČTK mluvčí projektu a jeho koproducentka Dana Voláková.

Czechmademan bude podle ní černou komedií o "dítěti" našeho věku, americkým snem po česku. Mezi převahou líbivých, takzvaně hodných domácích komedií, půjde o snímek z drsné školy. Přinese prý také jeden z mála neobvyklých pohledů na uplynulých dvacet let české svobody v otevřené Evropě, potažmo světě.

"Originální příběh vznikl na základě vyprávění současného českého multimilionáře, který za svým cílem došel nikoliv přes tunely, zakázky a neprůhledné vazby, ale velmi svéráznou cestou 'švejkovského' selfmademana," uvedla Voláková. Příběh sleduje jeho nečítankovou kariéru - od otloukánka z chudé rodiny alkoholika ke králi internetových domén, který už jako kluk pochopil, že spolehnout se musí jedině sám na sebe. Režimem 80. let kličkoval nepříliš vzorově a přelomový listopad prožil mezi blázny v léčebně.

"Z netušených a nekonečných možností internetu vyroste ve finále virtuální blahobyt. Hrdina má všechno, dokonce plánuje hodně netradiční rodinu. Vypadá to na happyend, který se ovšem stylově zvrtne," charakterizovala mluvčí příběh filmu.

Producentská společnost NOGUP agency prý nejprve pořídila kamerový záznam téměř dvouhodinové zpovědi zmíněného byznysmena. Vyprávění zpracovali spisovatel Milan Bukovecký a debutující scenáristé Jiří Hubáček a Oto Klempíř, známý především z působení v hudební skupině J.A.R. Originální podívanou slibuje kamera Mexičana Antonia Riestry, který se podílel mimo jiné na slavných filmech Amores Perros a Frida, z domácích projektů na snímcích Normal a Lidice.

Lidice

Film se odehrává nejen v tuzemských reáliích; natáčet se proto bude i v Mnichově a v Šanghaji; Budař se bude muset dokonce naučit i trochu čínsky.

"V roli majitelky nevěstince se objeví Kateřina Brožová, další role ztvární například Martin Písařík, Jiří Langmajer, Jana Krausová, Michal Suchánek, Václav Marek, Miroslav Vladyka, Ester Kočičková, Vladimír Kratina, Antonín Duchoslav, Jiří Štěpnička a Norbert Lichý," dodala Voláková.

První klapka se ozve 7. listopadu na dostihovém závodišti v Chuchli. Tvůrci a štáb se tam vrátí ještě jednou, a to v rámci hlavního natáčení, které bude zahájeno 15. listopadu. Do kin by měl snímek zamířit koncem dubna příštího roku.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.