Režisér Godzilly a Star Wars vyráží do boje s umělou inteligencí

18. 5. 2023 - 9:31 | Trailery | Adam Homola

Režisér Godzilly a Star Wars vyráží do boje s umělou inteligencí zdroj: Foto: 20th Century Studios

John David Washington (Tenet) se v debutovém traileru k filmu The Creator zaplete do boje mezi lidstvem a umělou inteligencí.

V první ukázce na apokalyptický thriller Garetha Edwardse The Creator vidíme boj lidstva o přežití. První záběry, které představila společnost 20th Century Studios, ukazují blížící se kolosální konflikt, v němž se John David Washington, ujímá ochrany budoucnosti lidstva před vzpurnou, vysoce vyvinutou umělou inteligencí.

Snímek The Creator, který je definován jako postapokalyptický thriller, jenž se točí kolem budoucnosti utvářené konfliktem mezi lidmi a umělou inteligencí, konečně nabízí určitý vhled do záhad, které jej obklopují.

Děj odhaluje dystopický svět, jenž si podle všeho vypůjčuje prvky z filmů Blade Runner, Terminátor a District 9, se dá do pohybu ve chvíli, kdy se umělá inteligence, původně určená k naší obraně, místo toho rozhodne pro naše zničení. Zvrat v příběhu se však objeví, když Washingtonova postava, voják, narazí na tajnou zbraň strojů - robotické dítě.

Washingtonova postava ve filmu Stvořitel řeší morální dilema, zmítá se mezi povinností zachránit lidstvo a neochotou zradit vlastní druh. Ocitá se v pasti války bez jasné cesty k vítězství.

Gareth Edwards, známý svým osobitým přínosem žánru monster filmů díky snímkům Příšerky z roku 2010, povedené Godzille z roku 2014 a povedeném, nicméně masivně přetáčeném prequelu Star Wars z roku 2016 Rogue One: Star Wars Story, je autorem scénáře a režisérem.

K vidění tu bude i působivé herecké obsazení v čele s Johnem Davidem Washingtonem (BlacKkKlansman, Malcolm & Marie, Tenet) a dále se v něm představí Gemma Chan (Věční, Šíleně bohatí Asiati), držitelka Oscara Allison Janney (Já, Tonya, Pomoc), Ralph Ineson (Čarodějka, Zelený rytíř), Ken Watanabe (Počátek, Poslední samuraj), Sturgill Simpson (Lov) a Marc Menchaca (Ozark, Nemocný).

Studio 20th Century naplánovalo uvedení filmu Stvořitel do amerických kin na 29. září 2023.

zdroj: 20th Century Studios

Zdroje: 20th Century Studios

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.