Recesistická akce bude přípravou na pokračování filmu Dědictví

21. 6. 2010 - 12:00 | Téma | red

Recesistická akce bude přípravou na pokračování filmu Dědictví zdroj: tisková zpráva

Letošní ročník recesistické akce Starobrno Olšany Open, která se tradičně koná na farmě herce Bolka Polívky v Olšanech u Vyškova, bude přípravou na natáčení druhého pokračování komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Asi 500 účastníků při ní vytvoří živý lidský řetěz. Tím pak poputují dva "panáky" slivovice z farmy na jednu stranu do obce Olšany a na druhou do Habrovan.

"Uvidíme, jak se nám scéna podaří. Možná bychom ji mohli dát do závěru filmu," řekl Polívka ČTK. Lidský slivovicový řetěz vznikne 31. července.  Herec je pevně přesvědčený o tom, že jím nalité skleničky slivovice šťastně doputují řetězem až k ústům představitelů obou obcí. Štamprlata budou prý vysoká, aby se nevylila.

Polívka věří, že cestou nikdo nebude upíjet. "Snad se nám akce nezvrhne z živého lidského řetězu v bohapusté hromadné ochutnávání," poznamenal herec s úsměvem.

Natáčení druhého dílu komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntág by mělo začít příští rok. Jeho název ještě není jasný a patrně jej nebude režírovat tvůrkyně prvního dílu Věra Chytilová. Podle Polívky by ale nad ním měla mít supervizi. Nový film bude pokračováním osudů bodrého venkovana Bohuša, který v prvním díle pohádkově zbohatl díky dědictví po příbuzných. Děj se posune o 20 let dál.

"Zase by v tom měl být odraz současné doby s kouskem vnitřního folkloru," řekl Polívka bez bližších podrobností. Podotkl jen, že by si moc přál, aby si i ve druhém dílu zahrála Dagmar Havlová. Počítá i s obsazením Arnošta Goldflama.

Film režisérky Věry Chytilové Dědictví aneb Kurvahošigutntág se stal především na Moravě velkým hitem. Někteří jeho fanoušci se naučili celé pasáže filmu zpaměti. Jen na sociální síti Facebook má komedie přes 55.000 příznivců.

Snímek se točil před 20 lety v tehdy neznámé vesničce Olšany. Následně se v ní Polívka usadil a tamní nevyužitý kravín přebudoval na svoji farmu. Dnes už jde o rozsáhlý komplex s tenisovými kurty, krytou koňskou jízdárnou a hotelem, v němž se nyní bude s podporou evropských dotací budovat wellnes centrum.

Na farmu míří četní Polívkovi příznivci. Herec pro ně pořádá každé léto zábavnou akci Starobrno Olšany Open. V minulosti se při nich konala například klání v chytání much, házení flinty do žita či ve hře na pilu. Loni se stavěl Berlín - z berlí.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.