Polívka a Roden v televizním spotu na České lvy

30. 1. 2010 - 16:30 | Téma | red

Polívka a Roden v televizním spotu na České lvy zdroj: tisková zpráva

V letošním televizním spotu na udělování výročních filmových cen Český lev nás budou ve vzájemném duelu otázek a odpovědí zvát herci Boleslav Polívka a Karel Roden. Petr Vachler, režisér večera a ředitel České filmové a televizní akademie, zvolil stejný model upoutávky jako v předchozích dvou letech.

Polívka i Roden splňují podmínku pro výběr protagonistů spotu, ve které stojí, že oba musí být držitelem Českého lva. Roden sošku obdržel za film z roku 2008 Hlídač č. 47. Polívka vlastní ocenění za snímek Zapomenuté světlo a také za válečné drama režiséra Jana Hřebejka Musíme si pomáhat.

Poté, co jsou aktéři duelu vybráni, musí se najít co nejzajímavější propojení s filmovou cenou a Magnesií jako jejím generálním partnerem, uvedl Vachler. "To letošní je zatím nejodvážnější," poznamenal.

V průběhu dvou a půl denního natáčení položil štáb Polívkovi i Rodenovi více nez 1000 otázek. Ve střižně se pak konečná podoba spotu rodila dva týdny. "Už po prvních projekcích jsem byl spokojený. Překvapila mě i reakce ostatních, že ještě neviděli Karla Rodena se tolik smát. Líbilo by se mi i třeba propojení Honza Budař a Zuzana Bydžovská, ale těch variant je hodně," dodal Vachler.

V předchozích dvou letech se ve spotech objevily dvojice Anna Geislerová - Tatiana Vilhelmová a Pavel Liška - Ivan Trojan. Vachler ještě neví, zda touto cestou půjde i příští rok. "Pokud vznikne něco nového, bude to určitě po konzultaci s generálním partnerem Českého lva" uvedl.

Nominace budou vyhlášeny 6. února v pražském kině Lucerna v přímém přenosu České televize. Moderátorem večera bude herec, scenárista, zpěvák a muzikant Jan Budař, který je čtyřnásobným držitelem Českého lva.

Filmové ceny budou předány o měsíc později ve Velkém sále tohoto paláce. Večer budou podle serveru Novinky.cz moderovat Boleslav Polívka s Pavlem Liškou.

Na portálu www.ceskylev.cz se nyní konají divácké ankety o nejoblíbenější českou herečku a herce, nejoblíbenější filmovou dvojici, nejlepší český film roku 2009, nejoriginálnější český polistopadový snímek, nejlepší českou sci-fi/fantasy všech dob a nejlepší český polistopadový film.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.