Plnou parou vzad! (Boat Trip)

7. 5. 2007 - 14:22 | Téma | red

Plnou parou vzad! (Boat Trip) Placeholder | zdroj: tisková zpráva

[Statistické údaje] - Režie: Mort Nathan. Scénář: Mort Nathan, William Bigelow. Producenti: Gerhard Schmidt, Brad Krevoy. Kamera: Shawn Maurer. Hudba: Robert Folk. Střih: John Asmess. Výprava: Charles Breen. Kostýmy: Tim Chappel. Hrají: Cuba Gooding Jr.(Jerry), Horatio Sanz (Nick), Vivica A. Fox (Felicia), Roselyn Sanchezová (Gabriela), Maurice Godin (Hector), Lin Shayeová (Sonja), Bob Guton (kapitán), Victoria Silvstedtová (Inga), Richard Roundtree (Malcolm), Roger Moore (Lloyd) Ken Hudson Campbell a další. Barevný, 93 minut. Dolby Digital. České podtitulky. USA, Německo 2002. Distribuce v ČR: Bioscop. Premiéra v ČR: 3. července 2003. Bláznivá komedie z prostředí homosexuálů nikoho neuráží a má atmosféru letní bezstarostnosti

Boat_trip_plnou_parou_vzad
Bláznivá komedie z prostředí homosexuálů nikoho neuráží a má atmosféru letní bezstarostnosti. Tato bezstarostnost se však občas mění v paniku, vzhledem k tomu, že hlavní představitelé jsou heterosexuálně orientovaní. Budete se bavit hlavně díky komičnosti oscarového Cuby Goodinga jr. Pokud však nejste příznivcem bláznivých komedií/parodií, doporučuji přečkat první půlhodinu a možná se i vy ke svému překvapení budete dobře bavit.

Boat_trip_plnou_parou_vzad
Jerry a Nick jsou sice nejlepší přátelé, ale jinak nemají nic společného: Jerry je hezký programátor, Nick obézní uklizeč. Bezproblémový Jerry však dostane studenu sprchu - jeho snoubenka Felicia odmítne nabídku k sňatku a ještě mu dá kopačky. Zpráva o rozchodu nejlepšího přítele vyprovokuje smolaře Nicka k akci. Naplánuje společnou dovolenou na oceánském parníku, ideálním místě k potkání krásných slečen a nevázané zábavě. To by ale nesměl být Nick, aby se něco nezvrtlo. Oba přátelé slaví začátek vytoužených radovánek a, i když jim to díky euforii trvá snad až příliš dlouho, zjistí, že jsou účastníky gay plavby.

Každý z hrdinů filmu se rozhodne řešit zoufalou převahu homosexuálů na palubě po svém. Jerry zázrakem potká jedinou ženu na lodi, Nicka pronásleduje aristokratický gay s vybranými způsoby (Gary Moore zužitkoval své zkušenosti z Jamese Bonda) Na obzoru se navíc objeví člun ztroskotaného opalovacího týmu za Švédska, který gayové milostivě vytáhnou na palubu. A plavba pokračuje...

Boat_trip_plnou_parou_vzad
Pilíři snímku jsou herecké výkony. Hlavně v prvních chvílích filmu mi bylo líto, že oscarový Cuba Gooding Jr. (Jerry Maguire, Pearl Harbor) tuto roli přijal, neboť talentovaný herec má na víc. I zde jeho výkon spolehlivě rozesměje. Nejlepší scéna: Hlavní člen tanečního souboru transvestitů onemocní a jeho part převezme Jerry. Ve chvíli, kdy se Jerry v chatrně blyštivém oděvu na pódiu pokládá do role zpěváka explozivního refrénu gay hymny "I‘m comming out", přichází do sálu jeho bývalá přítelkyně Felicia. (Comming out je termín používaný pro odbobí v životě gaye, kdy sobě i okolnímu světu přizná, že je homosexuál) Goodingovi sekundují hvězdičky Horatio Sanz (Road Trip) v roli Nicka, expřítelkyni ztvárnila dost chladným způsobem Vivicia Fox (Den nezávislosti) a Roselyn Sanchez, (Křižovatka smrti 2) jako krásná učitelka tance Gabriella. Do vedlejších rolí byly obsazeny jiné hvězdy: ať už Victoria Silvstedt z branže modelingu (Playmate časopisu Playboy), nebo představitel Jamese Bonda 007 Roger Moore. Jeho role fanoušky 007 ani homosexuály neuráží a i jeho vtipy jsou určené spíše pro sečtělé gentlemany.

Mort Nathan měl příležitost vyzkoušet si své režisérské schopnosti vůbec poprvé a výsledkem je sice průměrný, ale místy vtipný film, těžící především z lechtivého humoru. Bláznivá komedie si však klade také pro ni nezvyklý úkol: bourat předsudky. Zatímco na začátku filmu jsou nám homosexuálové představováni jako zvrhlíci s koženou maskou na vodítku, v závěru se z nich vyklubou sympatičtí chlapíci, se kterými je nám zatěžko se rozloučit. Plnou parou vzad! se sice nezařadí mezi kontroverzní gay filmy, neboť problematiku řeší vcelku povrchně, ale mezi bláznivými komediemi koná volbou tématu pionýrskou práci.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.