Paddington - slavný britský medvídek vstoupil do kin stylově na Vánoce, recenze

25. 12. 2014 - 19:18 | Recenze | Vojtěch Karlík

Paddington - slavný britský medvídek vstoupil do kin stylově na Vánoce, recenze zdroj: tisková zpráva

Medvídek Paddington je prý pro Angličana asi totéž, co pro Švéda Karkulín ze střechy, či pro našince třeba Křemílek a Vochomůrka. Tradice vznikla v roce 1958, kdy se na scéně objevila první kniha Michaela Bonda. Nyní má medvěd s červeným kloboukem za sebou knih hned několik, kreslený seriál a na vánoční svátky vstoupil do kin i celovečerní hraný film anglického režiséra Paula Kinga. Hledáte-li pro sebe a svoje ratolesti vkusnou sváteční zábavu, pak rozhodně s Paddingtonem neprohloupíte.

Medvídek Paddington bydlí kdesi uprostřed nejtemnějšího Peru v hluboké džungli. Žije spokojeně se svým medvědím strýčkem a tetou, ale jednoho dne přijde zemětřesení a jejich domov je zničen. Strýček zemře a teta se rozhodne medvídka vyslat do Londýna, kde žije prý slavný cestovatel, který je kdysi navštívil. U něho by malé zvířátko mělo nalézt nový domov. Místo toho však skončí osamoceno na paddingtonském nádraží, kde si jej všimne rodina pana Fouska (tedy vlastně pardon, pana Browna), která mu nabídne dočasné přístřeší.

paddington zdroj: tisková zpráva

 

Od toho okamžiku se před námi začne odvíjet mix několika typických "zvířecích" zápletek. Na jedné straně je to příběh o zlé ženské (Nicole Kidman), která vycpává zvířata a malý medvěd by mohl být docela dobrou trofejí. Druhou hlavní zápletkou je samozřejmě výchovný aspekt, v němž tatínek Paddingtona nechce, pak chce, následně zase nechce, aby jej nakonec začal milovat jako jeho žena a syn s dcerou. A za třetí?

Paddington je však především dětským příběhem, kde není nouze o vtipné až bláznivě pojaté okamžiky, ale se zde celkem s citem nakládá i s prvky tragédie. Jenže proti takovým okamžikům je medvídek skutečně silným kalibrem a za zády s docela zábavnou typickou filmovou britskou rodinou dokáže všemu vzdorovat s naivitou a dobrým srdcem.

zdroj: A-Company

Paddington jde do kin ve správný okamžik. Látka ve filmu je značně vyčpělá, vlastně jsme už všechno mnohokrát viděli, ale režisér Paul King si s tím poradil více než solidně. Pokud si pamatujete na parádní sitcom Mighty Boosh, pak vězte, že určitý duch tohoto originálního seriálu zůstal i v příběhu Paddingtona

Film to rozhodně není kdovíjak originální, ale pro děti je to úžasný mix crazy komedie a neuvěřitelného dobrodružství. A je úplně jedno, že už poněkolikáté sledujeme vlastně zápletku o stmelení jedné ne zrovna šťastné rodiny.

Hodnocení: 80 %

Zdroje: Vlastní

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.