Otevření světa Harryho Pottera v Orlandu přilákalo tisíce lidí

19. 6. 2010 - 19:00 | Téma | red

Otevření světa Harryho Pottera v Orlandu přilákalo tisíce lidí     zdroj: tisková zpráva

Tisíce nedočkavců se včera tísnily u hlavní brány ještě před slavnostním otevřením zábavního parku Kouzelný svět Harryho Pottera v Orlandu na Floridě. Fanoušci čarodějnického učně zde mohou proniknout do jeho světa, ochutnat máslový ležák či čokoládové žabky a hlavně: navštívit velkolepý hrad Bradavice, kde Harry Potter se svými přáteli studovali kouzla. První návštěvníky vítal osobně představitel malého čaroděje Daniel Radcliffe.

Po otevření se u jednotlivých atrakcí tvořily fronty, nejdéle, až 90 minut, čekali zájemci na Radcliffeův podpis a u atrakce Harry Potter a zakázaná jízda. Někteří skalní fanoušci, jako osmnáctiletý Zach Foster z Clermontu se třemi přáteli, u parku dokonce přenocovali, aby dnes dopoledne byli uvnitř mezi prvními.

"Byli jsme mile překvapeni. Bylo to o trochu více, než jsem očekávali," komentoval návštěvnost Bill Davis, předseda společnosti Universal Orlando, která park provozuje.
Do parku, který se zřejmě stane vyhledávanou atrakcí, se jde kamennou vstupní branou a kolem expresu chrlícího páru. Dokonalá kopie hradu se tyčí nad okolními střechami chatrných domků a obchodů, jaké znají diváci filmů o Harrym Potterovi. V jednom z nich je k mání lotroskop i ultradlouhé uši. Mnoho prvních návštěvníků využilo možnost zakoupit šaty a různé doplňky svých hrdinů.

Harry Potter Orlando zdroj: tisková zpráva

Šéf parku Mark Woodbury již dříve řekl, že jakmile padlo rozhodnutí vytvořit svět Harryho Pottera v reálu, začalo se pracovat na každém detailu, aby výsledek byl nezpochybnitelný.
Park ocenil i Radcliffe. "Jsme vděční, že další část pozůstalosti Harryho Pottera je tak dobře ošetřena," prohlásil podle Los Angeles Times mladý muž, kterého příběhy malého čaroděje proslavily po celém světě.

Vrcholem návštěvy parku je podle provozovatelů atrakce zvaná Harry Potter a zakázaná jízda. Každý při ní zažije autentické pocity letu na koštěti. Do nosu mu stoupá kouř a na tvář dopadají kapky vody, když se řítí kolem scén z Harryho života - famfrpálového hřiště až po ohromné pavouky a draky. Jízdu provází projekce postav známých z filmů.

Harry Potter Orlando

Společnost provozující Potterův zábavní osmihektarový park na Floridě již před dnešním otevřením začala podle agentury Reuters prodávat speciální prázdninové balíčky. Dospělí zájemci za čtyřdenní pobyt ze základní nabídky zaplatí 645 dolarů (více než 12.200 korun) a čtyřčlenná rodina 1548 dolarů (asi 29.000 korun).

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.