Oblíbený Tom Hiddleston se vrátí jako Noční recepční

1. 3. 2023 - 14:44 | Novinky | Adam Homola

Oblíbený Tom Hiddleston se vrátí jako Noční recepční zdroj: Foto: BBC

Pár let starý, ale populární seriál Noční recepční se oficiálně dočká druhé série. Seriál bude produkovat společnost Amazon a Tom Hiddleston, který v první sérii ztvárnil hlavní postavu Jonathana Pinea, si svou roli zopakuje.

Studia Amazon i BBC, která v roce 2016 společně produkovala první sezónu, schválila podle zdrojů Deadline objednávku dvou sezón.

Druhá sezóna, která se v současnosti připravuje pod krycím názvem „Steelworks", se začne natáčet ještě letos. Příběh by měl zavést Pine mimo Káhiru, hlavní dějiště první sezóny, a natáčení je naplánováno v Londýně a Jižní Americe. David Farr, autor scénáře první série, se vrátí i k psaní druhé série.

Nová sezóna začne tím, že se Pine dozví o smrti britského obchodníka se zbraněmi Richarda Ropera, kterého hrál Hugh Laurie a kterého odvezli zlí kupci – ti totiž na jeho zpackaném obchodu se zbraněmi prodělali 300 milionů dolarů. Hiddlestonova postava se o Roperově smrti dozví o dva roky později a bude čelit nové, ještě drsnější výzvě. V současné době nejsou známy žádné další podrobnosti a ani datum premiéry 2. série The Night Manager nebylo stanoveno.

Pokud jste první sezónu neviděli, vězte, že Noční recepční je britsko-americký televizní seriál natočený podle stejnojmenného románu Johna le Carrého. Premiéru měl v únoru 2016 na BBC One ve Spojeném království a na AMC ve Spojených státech. Seriál sleduje příběh hotelového nočního manažera Jonathana Pinea v podání Toma Hiddlestona, který se zaplete do světa špionáže a mezinárodního obchodu se zbraněmi poté, co je naverbován britským zpravodajským důstojníkem s cílem proniknout do vnitřního kruhu nechvalně proslulého obchodníka se zbraněmi.

Seriál se po svém uvedení dočkal širokého uznání kritiků, kteří chválili jeho scénář, režii i herecké výkony. Deník New York Times jej označil za „strhující, skvěle zpracovaný špionážní thriller“ a deník The Guardian ocenil „elegantní a napínavé vyprávění“. Na serveru Rotten Tomatoes má seriál impozantní 91% hodnocení, přičemž kritici se shodli na tom, že „chytrý scénář a strhující příběh Noční recepční ještě více vyzdvihují strhující výkony Hugha Laurieho a Toma Hiddlestona“.

zdroj: BBC

Jedním z výrazných výkonů v tomto seriálu je právě výkon Toma Hiddlestona v roli Jonathana Pinea. Deník The Independent ho označil za „charismatického a přesvědčivého“, zatímco The Telegraph napsal, že „Hiddleston je v roli záhadného, ostražitého a vynalézavého Pinea vynikající“. The Hollywood Reporter ocenil Hiddlestonovu schopnost vyjádřit „únavu a trauma, které se skrývají pod hrdinskou fasádou jeho postavy“, a dodal, že „utáhne celou show s nenápadným, magnetickým šarmem“.

Další vysoce hodnocený výkon podal Hugh Laurie v roli zlotřilého obchodníka se zbraněmi Richarda Ropera. The New Yorker označil Laurieho za „skvěle obsazeného“, zatímco The A.V. Club chválil jeho „okouzlující, zlověstný výkon“. The Daily Beast napsal, že Laurieho „velkolepě zlovolný výkon“ byl vrcholem seriálu.

Celkově byl Noční recepční u kritiky úspěšný, The Telegraph jej označil za „triumf stylového, inteligentního vyprávění“. Díky podmanivým hereckým výkonům a napínavému ději se seriál stal povinnou podívanou pro fanoušky špionážního žánru. Deník The Guardian napsal: „Je to dobře zpracovaný, vysoce kvalitní televizní počin, stylové pojetí špionážního thrilleru, které v divákovi zanechá touhu po dalším pokračování.“ Nu a teď, po několika letech, se divák konečně dočká…

Zdroje: BBC , Amazon , Deadline

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.