O čem je film O Ječmínkovi

24. 8. 2006 - 13:02 | Téma | red

O čem je film O Ječmínkovi zdroj: tisková zpráva

Kdysi dávno žil na Moravě zeman Jan (Petr Vondráček), pán z Chropyně. Jeho moc a bohatství sice nebylo veliké, ale oblibu u šlechticů si získal svou chrabrostí a vítězstvím nad tureckými hordami

Kdysi dávno žil na Moravě zeman Jan (Petr Vondráček), pán z Chropyně. Jeho moc a bohatství sice nebylo veliké, ale oblibu u šlechticů si získal svou chrabrostí a vítězstvím nad tureckými hordami. A právě v okamžiku, kdy se vracel z turecké bitvy, uviděl stát v řece krásnou dívku. Jmenovala se Marína (Ester Geislerová). Pohledný a statný Jan se ale líbí také zlé víle Plevelici. Ta žila společně s Dobrou vílou polí a mladičkou vílou Chrpkou v lukách a polích úrodné Hané. Plevelice si umínila, že Jana musí dostat za každou cenu, aby tak získala znovu své mládí a krásu.

Uplynul čas a na zámku se odbývala svatba Maríny a Jana. Ve chvíli, kdy vznešení i prostí hosté s radostí blahopřáli šťastným novomanželům, přihnal se do zámku, s poselstvím od zemského sněmu pánů, hrabě Radslav. Přinesl Janovi zprávu, že byl po smrti starého vladaře zvolen novým markarbětem Moravy. Do zámku však přijíždí i komtesa Plevelice. Ví, že musí udělat všechno, aby získala Janovu pozornost. Vchází do zámecké síně ve chvíli, kdy biskup předává Janovi nejen symboly jeho moci, ale také zprávu o nových nájezdech Turků.

Jan odjíždí do bitvy a Marína vládne místo něj. Laskavou Marínu si lid brzy oblíbí a když se Jan vrací z bitvy, hněvá se, že jej nikdo nevítá. Janovi na jeho ženu žalují správci a drábové a těhotné Maríně nezbývá než před manželovou narůstající zlobou utéct ze zámku. Na útěku se jí narodí chlapec Ječmínek (Radim Drexler). Čím víc se s ním pak ukrývá, tím hlasitěji se ke slovu dostávají báchorky o dobrotě malého následníka a o jeho nadpřirozených schopnostech. Ve chvíli, kdy se otec Jan setká se svým synkem, všechna zlá kouzla pominou a do kraje zlatavých polí přijde znovu dobrá vůle a láska.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.