Noví Transformers pokořili Spider-Mana a vydělávají solidní peníze

13. 6. 2023 - 10:29 | Novinky | Adam Homola

Noví Transformers pokořili Spider-Mana a vydělávají solidní peníze zdroj: Foto: Paramount Pictures

Autoboti dosáhli svého a úspěšným debutem Transformers: Probuzení monster vymanili dříve populární značku z menší stagnace.

Film otevřel na domácím trhu s působivými 60,5 miliony dolarů, čímž překonal velebené pokračování Spider-Man: Napříč paralelními světy a zajistil si vítězství v jinak docela přeplněném letním víkendu.

V mezinárodním měřítku si noví Transformers vedli solidně, když ke svým výdělkům přidali 110 milionů dolarů a zvýšili tak svůj celkový počáteční celosvětový výdělek na 170,5 milionu dolarů. V Číně film odstartoval s velice slušným otvírákem 40 milionů dolarů.

Film v režii Stevena Capla Jr. měl premiéru po pětileté pauze v sérii a výrazně překonal poslední dva díly. Reboot Bumblebee v roce 2018 měl třídenní otvírák 21,6 milionu dolarů, následovaný Transformers: Poslední rytíř v roce 2017 s otvírákem 44,6 milionu dolarů.

Kasovní trhák společnosti Sony, Spider-Man: Napříč paralelními světy, zaznamenal 55% propad na odhadovaných 55,4 milionu dolarů, čímž se celková desetidenní domácí tržba vyšplhala na téměř 225,4 milionu dolarů. To už překonává celkovou domácí tržbu filmu Spider-Man: Paralelní světy ve výši 190,4 milionu dolarů.

Disneyho hraná Malá mořská víla překonala o třetím víkendu celosvětovou hranici 400 milionů dolarů a s 22,8 miliony dolarů si zajistila třetí místo na domácím trhu s celkovým domácím obratem 229,8 milionů dolarů. Na mezinárodní scéně přidal dalších 25,9 milionu dolarů, čímž se jeho zámořská bilance vyšplhala na 185,4 milionu dolarů.

Společnost Disney si rovněž připsala páté a šesté místo v žebříčku. V domácí první pětce skončil v neděli film Jamese Gunna a Marvelu Strážci Galaxie Vol. 3 s rekordním ziskem 805,9 milionu dolarů. Původní film Strážci Galaxie získal 647 milionů dolarů, následovaný Strážci Galaxie Vol. 2 s 801 milionem dolarů.

zdroj: Paramount Pictures

Zdroje: Paramount , BoxOfficeMojo

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.