Nová Noční můra plní americká kina, mimo USA vede Iron Man 2

3. 5. 2010 - 13:03 | Téma | red

Nová Noční můra plní americká kina, mimo USA vede Iron Man 2 zdroj: tisková zpráva

Remake hororu Noční můra v Elm Street plní pokladny severoamerických kin nejvíc, ze všech nově uváděných filmů. Mimo USA a Kanadu v uplynulém týdnu nejvíce uspěl film Iron Man 2.

Ani po letech Američany nepřestaly fascinovat příběhy o vrahovi Freddym Kruegerovi, který vraždí ve snech i ve skutečnosti. Noční můra v Elm Street završila víkend výdělkem 32,2 milionu dolarů (přes 600 milionů korun), a stala se tak už po premiéře nejúspěšnějším filmem minulého týdne v zámoří.

Film vznikl v produkci společnosti New Line patřící korporaci Warner Bros. a jeho rozpočet jen mírně překročil relativně skromných 30 milionů dolarů. Hlavní roli ztvárnil Jackie Earle Haley. Původní snímek Noční můra v Elm Street byl natočen už v roce 1984 a po něm vzniklo dalších sedm volných pokračování.

Noční můra z Elm Street odsunula na druhou příčku v žebříčku tržeb předchozí jedničku, animovaný snímek Jak vycvičit draka. Ten minulý týden vydělal 10,8 milionů dolarů a celkově už 192,4 milionů dolarů.

Noční můra

Z dílny Paramountu pochází film Iron Man 2, který se minulý týden stal nejúspěšnějším nově uvedeným snímkem ve světových kinech. V 53 zemích, kde byl nasazen do distribuce, vydělal 100,2 milionu dolarů. Konkrétně v Británii to bylo 12,2 milionu, v Jižní Koreji 10,8 milionu, v Austrálii 8,8 a ve Francii 8,2 milionu dolarů.

Podle společnosti Paramount má pokračování lepší nástup než první díl v roce 2008. Do amerických kin druhý film o superhrdinovi Robertu Downeym vstoupil teprve v pátek. První filmový Iron Man v Americe vydělal během prvního víkendu 98,6 milionů dolarů a stal se patnáctým nejúspěšnějším debutujícím filmem všech dob.

Poměrně dobře si v Severní Americe vedl další film, jenž měl premiéru minulý týden. Rodinné komedii Chlupatá odplata stačilo k proklouznutí do nejlepší pětky utržit jen 6,5 milionu dolarů.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

Když se sny plní, může to být i pořádná pohroma…

24. 4. 2024 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Romantická komedie Láska na zakázku představuje první záběry
Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.