Nejen na Oscara, ale i na Zlatou malinu kandiduje Sandra Bullock

5. 3. 2010 - 12:00 | Téma | red

Nejen na Oscara, ale i na Zlatou malinu kandiduje Sandra Bullock zdroj: tisková zpráva

Sandra Bullocková má šanci, že o víkendu získa vytouženou zlatou sošku Oscara v kategorii nejlepší herečka, ale může se také stát, že získá Zlatou malinu, jako nejhorší herečka roku.

Zatímco každý ví, že pětačtyřicetiletá Bullocková kandiduje na Oscara za roli ve filmu The Blind Side (Slabé místo), méně se už hovoří o její nominaci na Zlatou malinu, která se uděluje za nejhorší počin roku v americkém filmu. Tato anticena jí hrozí za roli v komedii All About Steve.

Zatímco nominace na Oscara je první za její více než dvacetiletou hereckou kariéru, může se pochlubit čtyřmi nominacemi na Zlatou malinu od jejího vytvoření v roce 1980. První se vztahuje k roku 1993, kdy byla navržena jako nejhorší herečka ve vedlejší roli ve futuristickém filmu Demolition man, kde hrála po boku Sylvestra Stallonea. Magazín Rolling Stone snímek ohodnotil jako "uhlazený a prázdný, a na druhé straně brutální a zbytečný".

V roce 1997 kandidovala na Zlatou malinu za roli ve filmu Nebezpečná rychlost 2:Zásah, a to v kategoriích nejhorší herečka a nejhorší pár, který utvořila s hercem Jasonem Patrikem. Pokračování filmu Nebezpečná rychlost z roku 1994, tentokrát už bez Keana Reevese, bylo pro jednoho kritika podnětem, aby Bullockové poradil: "Udělejte si radost. Jděte se raději podívat na nějaký film."

Ať už byly některé její role špatné, nikdy se domů nevrátila s touto pověstnou trofejí, malinou velikosti golfového míčku, obarvenou na zlatožlutou a posazenou na filmové cívce Super 8.

Letos má ale herečka dobře vykročeno, aby si domů odnesla nejméně žádanou odměnu v Hollywoodu za roli ve filmu All About Steve, který také produkovala. Hraje v něm poněkud pomatenou ženu, která se zamiluje do kameramana CNN a vytrvale ho pronásleduje, protože si myslí, že on je pro ni ten pravý.

Tento film, který nicméně vydělal v severoamerických kinech 34 milionů dolarů, vyvolal u kritiků rozporuplné reakce. Ti shovívavější soudí, že "vše by se dalo ve filmu vylepšit, stačilo by změnit scénáristu, osoby a děj".

Sandra Bullocková pověstná svým smyslem pro humor už potvrdila, že přijde na ceremoniál předávání cen, který bude v sobotu v Hollywoodu, den před udílením Oscarů.

Pokud anticenu získá, bude první filmovou hvězdou, která si ji přijde osobně převzít od roku 2005, kdy si pro ni odvážně přišla Halle Berryová odměněná takto za výkon ve filmu Catwoman.

"Mám větší radost z kritiky než z komplimentů, protože jsem na to více zvyklá. Maliny jsou velkou poctou," řekla Bullocková magazínu Entertainment Weekly poté, co byla oznámena její nominace. Právě upřímnost jí získává v Hollywoodu velkou popularitu a mohla by jí vynést i Oscara.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.