Na Floridě se brzy otevře svět Harryho Pottera

13. 6. 2010 - 8:00 | Téma | red

Na Floridě se brzy otevře svět Harryho Pottera zdroj: tisková zpráva

Fanoušci Harryho Pottera už si nebudou muset představovat, jak chutná máslové pivo, jak vypadá kouzelná Ollivanderova hůlka ani pára unikající z tlamy běsnícího draka. První ze sedmi knih o dobrodružstvích čarodějnického učně vyšla před 13 lety, jeho svět si budou moci příznivci od příštího pátku ohmatat v tematickém parku v americkém Orlandu.

Do parku, který se zřejmě stane jednou z nejvyhledávanějších atrakcí, se jde kamennou vstupní branou a kolem expresu chrlícího páru. Návštěvník se ocitá v Prasinkách a obklopí ho zasněžené střechy chatrných domků a obchodů, jaké znají diváci filmů o Harrym Potterovi. V jednom z nich k mání lotroskop i prodlužovací uši. V cukrárně zas čokoládové žáby nebo Bertíkovy lentilky v nejrůznější podobě - od hrušky po rybu. Na poště lze poslat dopis s opravdovým razítkem z Prasinek. Nad tím vším se tyčí dokonalá kopie velkolepého hradu Bradavice, kde Harry Potter s jeho přátelé studovali kouzla.

Harry Potter

Šéf parku Mark Woodbury řekl, že jakmile padlo rozhodnutí vytvořit svět Harryho Pottera v reálu, začalo se pracovat na každém detailu, aby výsledek byl nezpochybnitelný.
Vrcholem návštěvy parku je atrakce zvaná Harry Potter a zakázaná jízda. Každý při ní zažije autentické pocity hladkého letu. Do nosu mu bude stoupat kouř a na tvář dopadat kapky vody, když se bude řítit kolem scén z Harryho života - famfrpálového hřiště až po mordy ohromných pavouků a draků. Při jízdě budou kolem hostů promítány postavy známé z filmů, třeba Albus Brumbál.

Autorka ságy Joanne K. Rowling je detaily posedlá, takže tvůrci parku museli pracovat velmi tvrdě, aby ji uspokojili. Pokusů, jak docílit dokonalého vzhledu a chuti máslového piva, bylo tolik, že to Woodbury ani nespočítá. "Abychom to dali vůbec dohromady, museli jsme všechny ty suroviny sbalit a najmout si hotelovou kuchyň ve Skotsku," řekl.

Výsledkem je chutný, nealkoholický krémový nápoj, který návštěvníci, kteří se do parku dostali ještě před oficiálním otevřením, velmi ocenili. Na sobě měli stejně jako zaměstnanci parku kostýmy známé z "potterovských" filmů a na hlavách kouzelnické čepce, čímž místo dostalo poněkud pouťový charakter.

Harry Potter

Na okruh o Harrym Potterovi se dostane každý, kdo zaplatí vstupné do orlandského parku Ostrovy dobrodružství, na jehož půdě byl okruh vybudován. Kromě Zakázané jízdy se dají absolvovat ještě dvě další podobné atrakce, avšak pak už na návštěvníky čekají spíš jen obchůdky a scenérie známá z filmů. Kdo bude mít zájem o suvenýry, asi stráví ve frontách hodiny a domů si bude odnášet velmi drahé upomínky. Například košťata za 250 až 300 dolarů (5300 až 6400 korun), kouzelnické hůlky v přepočtu za skoro 600 korun nebo šátek se znaky Nebelvíru za 750 korun.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.