Mulholland Drive: detaily

28. 1. 2008 - 15:34 | Téma | red

Mulholland Drive: detaily zdroj: tisková zpráva

Na proslulé hollywoodské silnici smrti Mulholland Drive zajíždí ke krajnici černý Cadillac. Vevnitř sedí dva muži a žena

Na proslulé hollywoodské silnici smrti Mulholland Drive zajíždí ke krajnici černý Cadillac. Vevnitř sedí dva muži a žena. Tmavovlasá žena. Sedí vzadu. Muži se k ní otočí s pistolí. Nařizují jí, aby vypadla. Zpoza ostré zatáčky se sem dvě auta plná výskajících teenagerů. Jedno z aut to napere do caddilacu, hromadná smrt. Přežije to jenom ta tmavovlasá žena. Zranění nad čelem. Ztráta paměti. Vyhrabe se z trosek auta a nejistě směřuje dolů, do údolí, do ulic Los Angeles... Zdá se, že Lynchovi fanoušci si v Mulholland Drive rozhodně přijdou na své:

Bouračka: jeden ze základních Lynchových prvků na sebe v Mulholland Drive bere tíhu první scény. Jestli ta zklame, bude to zbytek Mulholland Drive těžko dohánět. Na druhou stranu jde hlavně o rozhození motivací a atmosfér a ne jenom PRÁÁSK dvě auta v sobě. Vynikající parafrázi aktu bouračky Lynch užívá v Lost Highway, kde prvotřídní gangster vyplísní víkendového silničního závodníka kvůli tomu, že jel právě moc rychle. Čistou esenci bouračky pak Lynch nezapomněl přidat ani do Straight story.

která je která? (identita) Žena v šoku: pamatujete onu noční scénu ze Zběsilosti v srdci, kde děvče s hlubokými zraněními (opět po bouračce) v šoku pobíhá ztichlou prérií? Tu scénu, kterou se pokusil za svou přijmout (s velmi sporným efektem) i Petr Zelenka v Knoflíkářích?

Blondýna/černovláska: Lynch není rozhodně zdaleka prvním, kdo by si vymyslel, že jestli mám ve filmu 2 dívky, měly by mít jiné účesy. Ale je jeden z mála, který se dnes k tomuto zvyku poměrně skalně hlásí, a tím mu dává vyniknout. Vizte Lost Highway.

Saxofon: hlavní hrdina filmu Lost Highway je saxofonista.

Schýza: bez komentáře :-)

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

Soudní bitva Aleca Baldwina nekončí. Herec opět odmítl vinu za zabití při natáčení westernu

6. 2. 2024 | Novinky | Tiscali.cz

Americký herec Alec Baldwin před soudem odmítl vinu za neúmyslné zabití, z něhož je obviněn v souvislosti se smrtelným výstřelem při natáčení westernu Rust v roce 2021. Informují o tom tiskové agentury.
Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

Výstava Bond in Motion: auta agenta 007 v Praze

30. 11. 2023 | Komerční sdělení / PR | Inzerce

Do Česka míří výstava Bond in Motion věnovaná vozidlům a technice z filmů o Jamesi Bondovi. Evropskou pouť zahájila v prosinci 2022 v Bruselu, vidělo ji přes 100 000 lidí. Pražské zahájení se koná 7. 12. 2023 v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. document.write(""); document.write("");
Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

Pedro Pascal prý krouží kolem hlavní role v nové Fantastické čtyřce

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Studio Marvel se údajně blíží k rozhodnutí o klíčové roli v nadcházejícím filmu Fantastická čtyřka, kde Pedro Pascal jedná o ztvárnění Reeda Richardse, známého také jako pan Fantastic.
Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

Problémy Marvelu pokračují, nový díl Avengers teď přišel o režiséra

16. 11. 2023 | Novinky | Adam Homola

Významnou změnou v nadcházejícím filmu Avengers: The Kang Dynasty je novinka, že Destin Daniel Cretton odstoupil z role režiséra.